Pierde QATARUL organizarea CM 2022? Un membru din Comitetul Executiv al FIFA explica

Un membru al Comitetului Executiv al FIFA, germanul Theo Zwanziger (foto), crede ca statul Qatar va pierde organziarea Cupei Mondiale din 2022. “Eu cred pana la final ca editia Cupei Mondiale din 2022 nu va avea loc in Qatar”, a declarat fostul presedinte al Federatiei Germane de Fotbal (DFB), intr-un interviu acordat Sport Bild Plus.

Zwanziger isi bazeaza aceste afirmatii pe riscul la care sunt supusi fotbalistii si spectatorii din cauza caldurii extreme. “Medicii spun, si eu am insistat asupra acestui punct din protocol, ca nu pot garanta ca o Cupa Mondiala se poate tine vara in aceste conditii”, a continuat oficialul FIFA.

CITESTE SI: Insula artificiala pentru suporterii de la CM 2020

Desi tehnicile de racorire a stadioanelor sunt posibile, Cupa Mondiala nu presupune numai arene, considera oficialul. “Exista de asemenea suporteri care vin din toata lumea si care vor fi afectati de caldura. Primul incident care va pune in pericol viata unei persoane va face obiectul unei anchete. Si nimeni din Comitetul Executiv nu ar vrea sa raspunda pentru asta”, a adaugat el.

Ideea unui Mondial organizat iarna este departe de a face unanimitate, potrivit lui Zwanziger. “Cum a spus insusi Zwanziger, este parearea lui personala”, s-a marginit a raspunde FIFA agentiei sportive Sid. Qatarul face obiectul unui val de critici din partea organizatiilor pentru apararea drepturilor omului si a sindicatelor, care denunta abuzuri si conditii grele de munca pentru lucratorii straini angajati pe santierele stadioanelor.

Totodata, statul din Golf trebuie sa faca fata acuzatiilor de coruptie in procesul de atribuire a Cupei Mondiale dupa ce Sunday Times a sustinut, la inceputul lunii iunie, ca se afla in posesia a mii de e-mail-uri si a altor documente care atesta plati efectuate de Bin Hammam, un fost inalt responsabil al sportului din Qatar, catre reprezentanti ai fotbalului international pentru obtinerea sustinerii candidaturii tarii sale.

CITESTE SI: CM QATAR 2022: Aproximativ 1.200 de muncitori au murit pe santiere

Comisia de etica a FIFA urmeaza sa anunte, la inceputul anului 2015, rezultatele unei anchete cu privire la atribuirea controversata a Mondialului din 2018 Rusiei, dar si a editiei urmatoare Qatarului.

Sursa foto: bild.de