Piesa inspirata din TRAGEDIA DE LA COLECTIV la Teatrul „Bacovia” din Bacau

TEATRUL MUNICIPAL ”BACOVIA” DIN BACAU pregateste, pentru duminica, o PREMIERA ABSOLUTA a spectacolului cu piesa “FOC”, un text scris de actorul bacauan VALENTIN BRANISTE, inspirat din TRAGEDIA PRODUSA IN CLUBUL COLECTIV din Bucuresti, in care SI-AU PIERDUT VIATA viata pana in prezent 54 de tineri.

“M-a marcat profund soarta nefericita a tinerilor aflati in club pentru a se simti bine. Cum actorii sunt reflexia societatii, traind cu o intensitate speciala clipele prin care trece aceasta, am fost indemnat din interiorul meu sa fiu scribul care sa puna in fata oamenilor continuarea, prin intermediul artei teatrale ofensive si posibil cu ecou in timp, a trairilor celor ce au fost martori la tragedie, dar si a cauzelor care au dus la curmarea ori afectarea monstruoasa a atator vieti de oameni tineri”, a declarat, pentru Agerpres, autorul piesei, care este si regizorul spectacolului.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: UN TANAR DE 22 DE ANI A MURIT JOI. BILANTUL MORTILOR A AJUNS LA 54. UPDATE

Potrivit acestuia, “in spiritul subiectului”, suportul muzical este asigurat de MELODII INTERPRETAT DE TRUPA BUCOVINA, in care a activat ADRIAN RUGINA, eroul de la Colectiv care si-a pierdut viata salvand cinci vieti din incendiu.

Valentin Braniste a mai spus ca are drept invitati speciali la premiera “PREOTI SI ROCKERI BACAUANI, pentru a se cunoaste si incepe un dialog”.

Accesul la acest spectacol se va face pe baza de DONATII, in limita locurilor disponibile, urmand ca BANII STRANSI in urma evenimentului sa fie folositi in scopul AJUTORARII VICTIMELOR INCENDIULUI DIN CLUBUL COLECTIV.

CITESTE SI: TRAGEDIA DIN COLECTIV: CLAUDIU PETRE SI ADRIAN RUGINA, DECORATI POST-MORTEM DE IOHANNIS

Premiera spectacolului de teatru “Foc” va fi prefatata, vineri, de o alta productie teatrala prezentata cu acelasi scop caritabil.

Teatrului Municipal Bacovia i s-au asociat in acest demers umanitar trupele de teatru pentru adolescenti, Act Bacau si Nobody’s Group, cu spectacolul “We are One for Colectiv”, o productie teatrala unitara, scrisa, regizata si interpretata de membrii celor doua trupe de tineri bacauani.

Sursa foto: Realitatea