Piese mobilier informatică – materiale, utilitate, recomandări

Laboratoarele de informatică au început să nu mai facă față nevoilor elevilor din zilele noastre. Așa cum sportivii de performanță au nevoie de săli de sport care să le ofere echipamentele potrivite pentru a face performanță, la fel și informaticienii viitorului au nevoie de mobilier și computere performante care să nu le reteze procesul de învățare.

Mobilierul folosit într-un laborator de informatică trebuie să fie ales cu multă atenție, în urma unei schițe. Dimensiunea, materialele mobilierului, dotările acestuia, toate trebuie să fie atent studiate înainte ca o unitate de învățământ să facă o astfel de achiziție.

Informatica și științele tehnologice sunt printre cele mai importante materii pe care elevii trebuie să le stăpânească, având în vedere avansul tehnologic și sutele de device-uri care ne înconjoară. Să nu mai vorbim despre Inteligența Artificială care a început să apară printre noi și să ne ușureze munca.

Ce dotări trebuie să aibă un laborator de informatică?

Laboratoarele de informatică sunt printre cele mai importante laboratoare școlare. În acestea trebuie să se găsească atât mobilierul potrivit, cât și aparatura necesară pentru o bună funcționare a orelor.

Mobilierul potrivit pentru un laborator de informatică este:

Toate elementele ce alcătuiesc un laborator pentru școală trebuie să fie alese astfel încât să se potrivească cu vârsta la care se află elevii. Același birou pentru un copil de clasa a cincea nu va fi la fel de potrivit ca și pentru un elev de clase liceale.

De obicei, acestea sunt realizate pe structuri metalice, pentru a fi mai rezistente și durabile în timp. Având în vedere că un astfel de laborator de informatică se află într-o unitate de învățământ, el trebuie să fie ușor de curățat și întreținut.

Mai mult decât atât, fiecare mobilier informatică trebuie să fie confortabil pentru utilizator și să ofere suficient spațiu. Pe lângă computer, elevii și studenții vor fi nevoiți să aibă spațiu pe birou și pentru caiete sau instrumente de scris. Aici își vor nota cele mai importante informații pe care vor trebui să le studieze în detaliu. Pe lângă asta școala trebuie să aibă și dulapuri școlare de calitate.

5 motive pentru elevi să studieze informatica

Putem spune că micuții noștri „se nasc cu tehnologia în brațe”, motiv pentru care majoritatea este atrasă de domeniul informaticii, care este mai apoi exploatată în școală. Informatica este foarte importantă și face arte din meseriile viitorului.

Iată 5 motive pentru care copiii ar trebui să cunoască informatică:

  1. Programarea este o modalitate prin care copiii învață să rezolve probleme.
  2. Programarea le oferă copiilor provocări și le dezvoltă rezistența.
  3. Programarea îi ajută pe cei mici cum să gândească, nu ce să gândească.
  4. Programarea îi ajută pe cei mici să își dezvolte creativitatea.
  5. Programarea este meseria viitorului pentru orice industrie.

Acestea fiind spuse, informatica face parte in viețile noastre, mai ales din cele ale elevilor. Pentru a le oferi șanse reale de dezvoltare în tehnologie, trebuie să dotăm laboratoarele de informatică cu mobiliere potrivite și device-uri avansate.