Pif a revenit în România. Unde poate fi găsită celebra revistă de benzi desenate

Revista ”Pif” destinată copiilor revine în România. Celebra revistă de benzi desenate pentru copii va putea fi găsită și achiziționată în mai multe puncte de comercializare a presei tipărite.

Editorii revistei franceze ”Pif” a anunțat care vor fi acestea prin intermediul unei postări pe Twitter, în tweet regăsindu-se și un mesaj special pentru toți copii din România: ”prietenilor români care sunt atât de atașați de Pif”!

Pif Gadget a fost lansat pe piață în februarie 1969. La acel moment, revista aparea săptămânal și se dorea continuarea Journal de Vaillant. Aventurile cățelului Pif, creat de Jose Cabrero Arnal, un republican spaniol refugiat în Franța, au fost publicate înca din 1948 de cotidianul comunist L’Humanite.

Pif Gadget a devenit un adevarat fenomen de presă în anii 1970 și 1980, cu vânzări săptămânale de 600.000 de exemplare care au depășit, în unele perioade, cifra de 1,2 milioane.

Revista săptămânală ”Pif” a dispărut din chioșcuri în 1993, pentru a reapărea, sub forma lunară, în vara lui 2004. Pe fondul crizei economice din 2009, revista lunara pentru copii Pif Gadget a fost declarata falimentară. Acum revista pentru copii revine din nou pe piață spre bucuria celor mici dar și a nostalgicilor care se delectau cu aventurile lui Pif și Hercule în anii dinainte de 1989.

Sursa foto: twitter