Pilotul familiei Ceausescu a vorbit in presa germana despre cei doi soti

Comandantul Alexandru Popa, care a fost 9 ani pilotul elicopterului cu care se deplasa familia Ceausescu prin intreaga Romanie, a vorbit cu jurnalistii germani de la Der Spiegel despre executia celor doi soti din 1989.

Comandantul Alexandru Popa a fost, in prima zi de Craciun a anului 1989, martor la executia cuplului dictatorial si a primit misiunea de a transporta cele doua cadavre de la Targoviste la Bucuresti, scrie ziare.com. “Popa a fost chemat din concediu de odihna in prima zi de Craciun. Din Boteni a aterizat la Bucuresti, apoi la Targoviste. Acolo a primit ordinul din partea generalului Victor Stanculescu sa duca pachetele pe un stadion de fotbal din Bucuresti. El isi aminteste de acele ore insangerate in memoriile sale: ‘Ultimul zbor cu sotii Ceausescu'”, noteaza Der Spiegel.

El a povestit cum dupa un proces de doua ore sotii Ceausescu au fost condamnati la moarte si asezati in fata unui zid. De la o distanta de 3-5 metri s-a tras cu mitraliere Kalasnikov AK-47 fara nici un ordin. “Dictatorul a murit cu demnitate. L-am auzit strigand: Sa traiasca Romania socialista si moarte tradatorilor”, mai scrie Spiegel, citandu-l pe Alexandru Popa.

Sursa foto: george-damian.ro