Pirateria online a atins cote alarmante in Europa

Nivelul pirateriei online in Europa a ajuns la cote incredibile, 70% dintre utilizatori descarcand sau punand pe internet fisiere piratate.

Autoritatile Comisiei Europene au anuntat ca 70% dintre utilizatori descarca sau pun fisiere de diverse tipuri pe Internet, aceasta situatie, alarmanta, fiind determinata de preturile mari si lipsa alternativelor cu care cetatenii europeni sunt confruntati. Practic, spun analistii, cota mare la care a ajuns pirateria in Europa arata ca industria filmului nu este exploatata la potential maxim pentru a beneficia de audiente mai mari.

Citeste si: Atentie la reclamele de pe site-uri ! 7% dintre reclame contin virusi 

Raportul Comisiei Europene se bazeaza pe un sondaj la care au participat 4.608 persoane cu varsta cuprinsa intre 4 si 50 de ani, provenind din tari de pe intregul continent, 50% dintre persoane precizand ca biletele la cinematograf sau DVD-urile originale ale filmelor sunt prea scumpe, motiv din cauza caruia aproape 97% dintre europeni au spus ca urmaresc filme descarcate de pe Internet.

In Romania, 37% dintre cei chestionati au spus ca nu au acces la cinematograf, ei fiind nevoiti sa calatoreasca 30 de minute pentru a ajunge acolo, persoanele care pirateaza cel mai des filme fiind cele cu varsta cuprinsa intre 16 si 25 de ani.

Sursa foto: catavencii.ro