PITESTI: Grupare specializata in trafic de minori si proxenetism, destructurata

Politistii de combatere a criminalitatii organizate din Pitesti, impreuna cu procurori DIICOT, au efectuat cinci perchezitii domiciliare, pentru documentarea activitatii infractionale a 6 persoane, banuite de comiterea infractiunilor de TRAFIC DE MINORI, TRAFIC DE PERSOANE SI PROXENETISM, se arata intr-un comunicat de presa al IGPR.

La data de 23 iunie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti, sub coordonarea procurorilor DIICOT — ST Pitesti, au efectuat cinci perchezitii domiciliare, pe raza judetului Dambovita, la 6 persoane, cu varste cuprinse intre 18 si 62 de ani, toate din judetul Dambovita, banuite de comiterea infractiunilor de trafic de minori, trafic de persoane si proxenetism.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada august 2014 pana in prezent, cele 6 persoane ar fi racolat mai multe tinere, de pe raza judetelor Arges si Dambovita, in vederea exploatarii sexuale a acestora in municipiul Targoviste. Tinerele ar fi fost in permanenta supravegheate si amenintate, iar persoanele cercetate ar fi incasat in totalitate sumele de bani obtinute de catre acestea, din practicarea prostitutiei.

Prin activitatea infractionala ar fi fost creat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei. In urma perchezitiilor, au fost ridicate 10 telefoane mobile, 1 memory stick, 800 de lei, arme albe si mai multe documente. De asemenea, 18 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T — S.T. Pitesti, dintre care 4 au fost retinute pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentate Tribunalului Arges, care a dispus masura arestarii preventive.

*sursa foto: ziuaconstanta.ro