PLACERE CU DURERE? UNDE INCEPE PERVERSIUNEA

Barbatii sunt creaturi puternice, in timp ce tandretea e o trasatura mai curand feminina. Se poate intampla ca, in febra amorului, iubitul tau sa te stranga mai tare decat te asteptai. Nu-i exclus ca si tu sa-i lasi usoare urme de gherute pe piept sau muscaturi pe gat.

Pana unde se intinde granita dintre zona placuta si cea neplacuta, a durerii, in timpul unei partide de sex? Daca ai ramas cu o vanataie nu inseamna ca esti adepta BDSM, iar daca iti plac jocurile mai putin “ortodoxe nu trebuie sa si suferi. si de fapt, ce-ar putea sa caute durerea la tine-n dormitor?

Unde incepe perversiunea?
Nu-i nevoie sa ai diploma universitara pentru a spune imediat ca jocurile amoroase in care durerea este implicata in mod voit sunt perverse. E greu de crezut ca un om indragostit ar putea sa-si doreasca sa incaseze o palma de la persoana iubita, in loc de o imbratisare. Atractia e asociata cu gesturi de afectiune care tind catre fuziune, iar bataia – fie ea si rupta din rai – a fost inregistrata de subconstientul colectiv la capitolul “Pedeapsa, si nu “Placere. Cat de “defect ar trebui sa fie cineva incat sa asocieze sexualitatea – care e placere prin definitie – cu ceva respingator, cum este durerea? Oamenii de stiinta spun ca perversiunea incepe acolo unde atractia pentru ciudatenii se transforma in obsesie si nu mai poate fi controlata. Astfel, poate sa-ti placa, din cand in cand, sa primesti cravase peste fund ca sa ai orgasm si sa nu fii perversa. insa daca esti dependenta de orgasm, fie el si din nevinovata postura a misionarului, ai o problema!

CITESTE SI: INCENDIAR POZITII DE SEX ORAL IN “69” CARE MERITA INCERCATE

Sexualitatea e o chestie hormonala
Hormonii pe care ii produce corpul uman in domeniul functiei sexuale nu sunt rezervati doar pentru aceasta. Tocmai de aceea e greu de stabilit ce e normal si ce nu la acest capitol. Spre exemplu, adrenalina contribuie la mentinerea unei erectii indelungate la barbati, dar apare si ca raspuns al unei stari de stres de tipul “Lupta sau fugi. Se pare ca, din punct de vedere hormonal, placerea si durerea nu sunt atat de clar delimitate. Toata lumea stie ca, dupa o lovitura puternica – cum ar fi o cazatura – durerea nu se simte chiar imediat. Un atlet, spre exemplu, daca se loveste in timp ce alearga, poate sa nu simta durerea datorita endorfinelor pe care corpul le secreta ca urmare al efortului fizic. in timpul unui act sexual te afli, de asemenea, intr-o ãbaie de endorfine. Daca apare un gest dureros, poate sa produca chiar mai multa adrenalina si sa nu fie simtit ca atare!

Ce te excita?
Pentru a descoperi ce fel de imagini ii excita pe oameni, cercetatorii folosesc pletismograful – un instrument care inregistreaza afluxul de sange in zonele periferice (inclusiv organele genitale externe). in urma unui astfel de studiu, s-a observat ca barbatii chiar se excita vazand imagini violente sau cu lolite. Cercetatoarea canadiana Meredith Chivers a trebuit sa admita ca femeile n-au ramas deloc indiferente la imagini cu lesbiene, in pofida revoltei pe care o au in fata fantasmei iubitului cu ei doi plus prietena ei cea mai buna. insa, dupa cum spuneam, furtunile hormonale legate de sexualitate au legatura si cu alte reactii psihologice. Nu intotdeauna erectia de dimineata a barbatilor are conotatii sexuale – dupa cum bine stim. si nu putem sa contrazicem pe cineva care are un fetis cu pantofi cu toc cand spune ca se excita cand ii vede, din moment ce dovedeste aceasta.

CITESTE SI: SFATURI DE SEX DIN INTREAGA LUME. VEZI CARE SUNT CELE MAI HAIOASE

Si atunci cum ramane cu durerea?
Daca intri pe forumul adeptilor practicilor sado-masochiste, constati ca ei nu glumesc. Chiar exista femei carora le place sa li se infiga ace in sfarcuri sau care se mandresc cu vanataile “corectiilor aplicate de “stapanul lor. Unele persoane chiar asociaza sexualitatea cu durerea cautata si voita.
Ceva din forul interior ne spune ca nu e in regula. insa dincolo de comportamentul ambivalent al hormonilor prin care oamenii de stiinta incearca sa raspunda la intrebarile enigmatice legate de corpul omenesc, exista si situatii in care nu mai e nicio indoiala ca ceva e gresit, si anume acelea in care apar bolile. Poate ca iti place sa te joci cu durerea, dar nu vei fi incantata sa afli ca, peste un timp, organele interne iti pot fi afectate in asa fel incat sa nu mai poti sa functionezi normal. Hormonul specific stresului, cortizolul, actioneaza asupra multor sisteme, dereglandu-le activitatea. Acesta e doar inceputul unor probleme care nu mai aduc nicio placere…

Nu te doare capul
In timpul orgasmului, se elibereaza in corp hormoni cu efect analgezic Este vorba despre oxitocina si serotonina, care pot inlocui medicamentele impotriva durerilor. Acesti hormoni reduc nivelul inflamatiilor din corp si ajuta la fortificarea sistemului imunitar. Amorul e vindecator natural si n-are nevoie sa implice durerea!

Sursa foto www.unica.ro