Plangere GABI FIREA contra lui TRAIAN BASESCU. Ce a decis ICCJ

ICCJ a decis ca PLANGEREA GABRIELEI FIREA impotriva presedintelui TRAIAN BASESCU pe care il acuza de SANTAJ si AMENINTARE trebuie RESPINSA.

”In baza art.341 alin.6 lit.a teza II-a Cod procedura penala, respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petenta Firea Gabriela impotriva ordonantei nr.1139/II-2/2014 din data de 12.05.2014 dispusa de procurorul sef al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Obliga petenta la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in Camera de consiliu, azi 24 iulie 2014”, a anuntat instanta suprema.

Senatorul PSD Gabriela Firea a depus pe data de 16 aprilie o PLANGERE PENALA in care il acuza pe presedintele Traian Basescu de amenintare si santaj in legatura cu declaratiile pe care acesta le-a facut in cadrul unei emisiuni televizate la adresa soţului sau.

Citeste si: IMUNITATEA presedintelui BASESCU, contestata la Curtea Constitutionala

Parchetul General a anuntat pe data de 18 aprilie ca a deschis un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de santaj in legatura cu plangerea penala depusa de senatoarea Gabriela Firea impotriva presedintelui Traian Basescu, insa procurorii au dispus suspendarea anchetei, deoarece presedintele se bucura de imunitate.

Gabriela Firea a contestat decizia procurorului de caz, insa contestatia sa a fost respinsa de procurorul ierarhic superior.

Apoi, Instanta suprema a admis cererea formulata de senatorul PSD Gabriela Firea privind sesizarea Curtii Constitutionale, fiind reclamata astfel neconstitutionalitatea dispozitiilor articolului 312, alineatul 2 din Codul de procedura penala, care prevede ca “suspendarea urmaririi penale se dispune si in situatia in care exista un impediment legal temporar pentru punerea in miscare a actiunii penale fata de o persoana”

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis sesizarea Curtii Constitutionale privind suspendarea urmaririi penale a presedintelui Traian Basescu, din motive de imunitate, in dosarul in care senatorul Gabriela Firea a reclamat ca a fost santajata de seful statului.

Sursa foto: jurnalul.ro