PLANGERE PENALA impotriva AGRESORULUI care a lovit un consilier judetean PDL din Bistrita-Nasaud

Consilierul judetean PDL MONICA SASARMAN din Bistrita-Nasaud, lovita cu pumnul in cap de un barbat in timp ce facea campanie electorala, a anuntat, luni, ca a depus PLANGERE PENALA impotriva AGRESORULUI, declarand ca Politia s-a grabit sa inchida cercetarile.

MONICA SASARMAN a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca sambata, in jurul orei 13.00, participa la campania electorala alaturi de alti membri ai echipei ACL, sustinatori ai lui KLAUS IOHANNIS, iar la Prundu Bargaului s-au impartit in echipe.

“Am facut parte dintr-o echipa de patru. Eu eram impreuna cu un tanar liberal. Pentru ca mai aveam materiale de campanie, am hotarat sa parcurgem si o straduta laturalnica. La un moment dat, la iesirea dintr-o curba, m-am urcat pe un gard sa verific daca cineva e acasa. Nu am reusit sa intru in curte si m-am intors pe strada. Am observat o persoana care se indrepta spre noi si m-am agitat sa pregatesc chibriturile si pliantul, in sensul ca in pliant sa pun cutia de chibrituri si sa i le inmanez. Nu am apucat sa fac lucrul pana la capat in momentul in care am auzit «Javre PDL-iste, ne incurcati borcanele!», moment in care mi-au fost date palme peste fata. Mi-am pus mainile ca sa-mi protejez fata si am mai primit o lovitura undeva in zona capului”, a spus Sasarman.

Citeste si: CATALIN PREDOIU: Sper ca la PSD deciziile sa nu fie luate de cei cu “RAZBOAIE CIVILE in cap”

Ea a spus ca duminica dimineata a fost sunata de un barbat, care i-a spus ca el este cel care a lovit-o si vrea sa se intalneasca ca sa isi ceara iertare. Astfel, cei doi s-au intalnit in fata biroului de avocat al Monicai Sasarman, moment in care barbatul i-a spus ca este asteptat la Politie, iar ea a decis sa-l insoteasca.

“La Politie, ne-a asteptat un domn care m-a intrebat daca il reprezint (pe agresor – n.r.) in calitate de avocat. Eu i-am spus ca sunt partea vatamata! Am urcat in birou si i-am spus politistului ca agresorul e un fost client al meu. De fata cu politistul l-am intrebat (pe barbat – n.r.) de ce m-a lovit. Omul mi-a spus ca regreta foarte mult ce a facut si ca au fost doua persoane – o persoana care avea accent ardelenesc si alta cu accent moldovenesc – care i-ar fi oferit o suma de bani ca sa incurce campania ACL in localitatea Prundu Bargaului”, a afirmat consilierul, adaugand ca dupa acea discutie barbatul a plecat de la Politie.

Ulterior, si MONICA SASARMAN a plecat de la Politie, insa, in momentul in care a ajuns in apropierea casei, a fost sunata sa se intoarca deoarece se doreste finalizarea dosarului, astfel ca a mers din nou la Politie si a dat o declaratie.

“Nu stiu daca la final am spus ca fac sau nu fac plangere, dar am semnat acea declaratie si recunosc. Le-am mai spus ca voi reveni luni. Nu inteleg de ce eu nu am fost inteleasa si de ce s-a procedat in modalitatea in care s-a procedat. In aceasta dimineata (luni – n.r.) am depus plangere penala prin care am solicitat investigarea si tragerea la raspundere penala a persoanei vinovate pentru infractiunea de lovire”, a spus Sasarman, potrivit Mediafax.

Citeste si: Un consilier judetean PDL din Bistrita-Nasaud a ajuns la SPITAL dupa ce a fost lovit cu PUMNUL in timp ce facea campanie

Ea a sustinut ca nu a inteles de ce s-a profitat de starea sa psihica “pentru a stopa sau a clasa un dosar penal”.

“Politia nu poate clasa un dosar penal, doar procurorul poate dispune clasarea unui dosar penal. (…) Eu nu am fost citata la Politie pentru a da declaratie. M-am dus pentru ca a aparut o imprejurare care trebuia avuta in vedere de organele de urmarire penala, iar eu nu aveam nimic de ascuns”, a spus Sasarman.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Virginia Rosca, a confirmat ca a fost depusa o PLANGERE PENALA, iar aceasta a fost transmisa Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita.

Politia Bistrita-Nasaud informa, duminica seara, ca leziunile suferite de Sasarman necesita cinci zile pentru vindecare si ca aceasta nu doreste sa depuna plangere prealabila, ea si agresorul cunoscandu-se.

 “Partea vatamata a declarat ca nu doreste sa depuna plangere prealabila si nu a formulat nicio alta pretentie. Dosarul penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente urmeaza a fi transmis Parchetului de pe langa Judecatoria Bistrita, cu solutie de clasare”, se arata in comunicatul Politiei Bistrita-Nasaud.