PLANGERE PENALA pe numele premierului VICTOR PONTA

PMP a anuntat ca va depune, marti, la Parchetul General o plangere penala impotriva premierului Victor Ponta si a sefului Corpului de control al primului ministru Ion Lazar, pe care ii acuza de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si inducere in eroare a organelor judiciare.

Elena Udrea a precizat, intr-o conferinta de presa, ca plangerea penala va fi depusa la Parchetul ICCJ in cursul zilei de astazi, prin care Ponta si Lazar sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, precum si de instigare la infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare, amenintare si santaj.

Citeste si: Ponta sesizeaza CCR privind implicarea lui Basescu in campanie

“Am finalizat plangerea impotriva primului ministru Victor Ponta si a sefului Corpului sau de control, domnul Ion Lazar, si vom depune aceasta plangere penala astazi la Parchetul General. Prin aceasta plangere il acuzam pe domnul prim-ministru si pe seful Corpului de Control de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, care este prevazuta si pedepsita de art. 297 alin. 2 din noul Cod penal, precum si instigare la infractiunile de inducere in eroare a organelor judiciare, amenintare si santaj prevazute si pedepsite de dispozitiile art. 47 din noul Cod penal”, a precizat Elena Udrea intr-o conferinta de presa.

Citeste si: Basescu ii raspunde lui Ponta la acuzatiile ca a incalcat Constitutia

Elena Udrea a sustinut ca Ponta “si-a transformat Corpul de control in organ de intimidare, santaj si represiune” impotriva celor care i se opun.

“Dupa cum stiti, domnul Victor Viorel Ponta si-a transformat Corpul de control in organ de intimidare, santaj si represiune impotriva celor care se opun in aceste zile, in aceasta perioada PSD si lui insusi. si-a permis prin acest instrument sa controleze pe cei care au semnat listele initiate de PMP impotriva cresterii pretului la combustibil”, a adaugat Elena Udrea.