Plangerea lui Adrian Nastase impotriva unui jurnalist de la Gandul, respinsa de Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Consiliul pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a respins plangerea facuta de Adrian Nastase impotriva jurnalistului Gandul Attila Biro, colegiul director motivand ca articolele reclamate de fostul premier nu sunt discriminatorii, au precizat pentru HotNews.ro surse oficiale. Adrian Nastase a sesizat CNCD cu privire la doua articole semnate de jurnalistul Attila Biro, unul intitulat “Cat a platit MAE din bani publici pentru evenimentul la care a conferentiat fostul premier Adrian Nastase, condamnat pentru coruptie”.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a pronuntat astazi, 3 februarie 2015, cu privire la sesizarea depusa de Adrian Nastase impotriva jurnalistului Gandul Attila Biro. Surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro ca CNCD a decis, cu majoritate de voturi, ca articolele sesizate nu sunt discriminatorii si se incadreaza in limitele dreptului la libertatea de exprimare a jurnalistului.

Citeste si: ADRIAN NASTASE: Nu este o VARIANTA INTELIGENTA sa se incurajeze spargeri de partid

Potrivit surselor HotNews.ro, Colegiul director a decis ca orice persoana care a fost condamnata are dreptul la reabilitare si dreptul la munca, insa in articolele sesizate jurnalistul a criticat Ministerul Afacerilor Externe pentru ca l-a invitat pe Adrian Nastase la un eveniment, ceea ce este in limitele libertatii de exprimare si nu reprezinta discriminare. In plus, Nastase avea instrumentul dreptului la replica, pentru a gestiona o astfel de situatie, au argumentat membrii CNCD, potrivit surselor citate.

Adrian Nastase a depus pe 21 octombrie o plangere la CNCD, in care l-a reclamat pe Attila Biro pentru doua articole in care ziaristul a relatat despre participarea sa la un eveniment al Ministerului Afacerilor Externe, potrivit gandul.info.