PLANOR DISPARUT BRASOV: Planorul disparut, cautat si cu ajutorul avionului fara pilot Hirrus

Planorul disparut pe 6 august va fi cautat si de un avion fara pilot Hirrus pus la dispozitie in mod voluntar de catre Grupul Teamnet, a transmis compania intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Avionul fara pilot Hirrus, ce utilizeaza tehnologia UAV (Unmanned Aerial Vehicles), a inceput activitatea pe 12 august, acoperind o suprafata de 33 de de kilometri patrati din zona varfului Tigai, judetul Brasov, si a colectat din aer 4.136 de fotografii. Imaginile vor fi folosite pentru realizarea unei harti de mare precizie, ce va fi analizata Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta.

CITESTE SI: PLANOR DISPARUT BRASOV: O DRONA PERFORMANTA va ajuta in CAUTARILE de astazi

Echipa de specialisti din cadrul companiei Teamnet vor continua monitorizarile asupra unor suprafete extinse din zona lacului Tarlung, Brasov.

Hirrus poate zbura cu o viteza de 110 kilometri/ora la altitudini de peste 2.500 de metri, avand o autonomie de trei ore. Avionul fara pilot inglobeaza tehnologii avansate cu aplicabilitate in situatii de urgenta, in dezvoltare urbana, dar si in sistemul de ordine publica si in agricultura.

CITESTE SI: PLANOR DISPARUT BRASOV – ZIUA 7 DE CAUTARI. IPOTEZA SUMBRA A CELOR DE LA ROMATSA

Grupul TeamNet a fost inclus in 2013 in categoria ‘Big 5’ a topului Deloitte Technology Fast 50 Central Europe in 2013, avand o experienta de 14 ani in spate.

 Sursa foto b1