PLANUL lui DRAGNEA: CABINET NOU, MINISTRII VECHI si “BOMBOANA” TUDOSE

Cabinetul Grindeanu a fost acuzat ca are 236 de restante, potrivit evaluarii PSD. Insa, mai multi ministri din Executivul mazilit s-ar putea regasi si in viitorul guvern social-democrat. Iar foarte probabila nominalizare a lui Mihai Tudose pentru functia de premier este asemanatoare cu bomboana de pe coliva daca ar fi sa luam in calcul evaluarea mai sus-amintita realizata de penalul Darius Valcov.

Astfel, printre cei care vor face parte si din viitorul Executiv se afla demnitari precum Sevil Shhaideh (Dezvoltare), Carmen Dan (Interne), Lia Olguta Vasilescu (Munca), potrivit unor surse din partid. De asemenea, ar urma sa ramana in Guvern Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene si Ana Birchall, ministrul Afacerilor Europene. Si trei dintre cei patru fosti ministri ALDE ar urma sa-si pastreze portofoliile. Este vorba despre Teodor Melescanu, la Externe, Gratiela Gavrilescu, la Mediu, si Toma Petcu, la Energie.

Si mai surprinzatoare este ideea nominalizarii lui Mihai Tudose pentru functia de premier, in conditiile in care atata vreme cat acesta a detinut portofoliul Economiei pe zona sa au fost identificate 17 masuri neindeplinite, doua realizate partial si zero realizate. Printre esecuri se afla nerealizarea transferului ELCEN in patrimoniul Capitalei sau a programului pentru atragerea investitiilor straine. De asemenea, Fondul Suveran de Dezvoltare de Investitii, solicitat expres de Liviu Dragnea, este o masura partial nerealizata.

Sursa foto: realitatea