PLANUL SECRET al lui LIVIU DRAGNEA! TINTA LIDERULUI PSD in SRI

“Pe o simulare de tur 2, astazi Iohannis bate cu peste 55 la suta oricare dintre candidati, oricine ar fi ei”, a dezvaluit consultantul Cozmin Gusa, vineri seara, la postul Realitatea TV, in perspectiva alegerilor prezidentiale din 2019. Consultantul politic a realizat o poza a actualei clase politice, analizand care ar putea fi numele ce se vor inscrie in cursa electorala pentru scaunul de la Cotroceni, la alegerile de peste 2 ani.

“Sunt doua discutii: unele legate de increderea publica, altele legate de aparat si sustinatori. Daca vrei poza momentului, singurul care rivalizeaza azi cu Iohannis la capitolul incredere publica, ba chiar il devanseaza cu 5 procente este Arafat, care nu candideaza. Arafat este inaintea lui Iohannis, presedintele se afla pe un confortabil 35 la suta absolut, care apoi este calculat, trece mai sus. Poza momentului continua cu Gabi Firea, 28 la suta, in scadere, cu Mihai Tudose la 24 la suta, in urcare, cu Laura Codruta Kovesi, 14 la suta, stationar, si Dragnea la 11 la suta. Nu exista nimeni de la liberali in lupta asta. Pe o simulare de tur 2, astazi Iohannis bate cu peste 55 la suta oricare dintre candidati, oricine ar fi. De pe lista sunt si prezidentiabili, si neprezidentiabili. Strategii, daca exista, desi m-as indoi, ar trebui cu personalitatile astea, si cu altele daca or sa mai apara, ca o sa apara ca mustele in 2018 fel de fel de oameni, poate unii de buna-credinta. Altii, reprezentantii unor grupuri care vor sa ia parte la lupta electorala, fie pentru a prezenta mesaje, fie pentru a negocia in eventualitatea unor aliante sau tur 2. Strategii ar trebui sa gandeasca in ce fel asigura un trend ascendent usor sau stationar personalitatilor pe care le administreaza, pentru ca noi mai avem 2 ani pana la alegeri”, a spus Cozmin Gusa.

Consultantul politic a dezvaluit jocurile care se duc la nivel inalt, cu Liviu Dragnea, posibilul candidat al PSD la alegerile prezidentiale din 2019, care-l are ca tinta “nu neaparat pe Eduard Hellvig ca persoana, dar pe omul lui Iohannis din fruntea SRI”. “In afara de simpatie-incredere, trebuie sa vedem armatele care stau in spatele unui candidat la momentul 2019. Daca in spatele candidatului PSD, eu cred ca va fi Liviu Dragnea, va sta partidul, azi… Ceea ce-i da o mare alonja candidatului PSD la nivelul lui 2019, iar daca asta se va suprapune peste o guvernare de succes va fi o a doua treapta a rachetei care poate sa propulseze un candidat pe care forta partidului il duce foarte sus. La fel cum l-a dus sus pe Ponta, care daca nu facea greseli, castiga. La fel cum l-a dus sus pe Geoana, care a si castigat in Romania. La randul lui daca nu facea greseli de ultima ora in campanie, era presedinte. Pe de alta parte, la candidatul Alfa, la presedintele in functie, el nu are o armata de sustinatori institutionalizati. PNL este intr-o degringolada majora, parca voita, ca sa nu-i acorde asistenta lui Iohannis. E un blat de la distanta al culpabililor, penalilor din randul 1 sau 2 din PNL cu partea cealalta din PSD, se sta jos. Pe Dragnea cu ce-l deranjeaza SRI-ul? Cu nimic. El o face doar in perspectiva alegerilor. In mintea lui, care gandeste baroneste, el zice nu pot sa-mi permit sa intru in alegeri cu Iohannis, care are omul lui sef la SRI. Una din tintele clare ale lui Dragnea ar fi nu neaparat Hellvig ca persoana, dar omul lui Iohannis din fruntea SRI. N-are nicio motivatie institutionala sa-l culpabilizeze pe Hellvig, care din punct de vedere al directorului civil a condus exemplar, nu s-a abatut de la nimic. Isi cauta fel de fel de alte motivatii, sa rescriem legile de siguranta nationala, ca sunt vechi de 100 de ani. El a vrut sa spuna ca sunt din secolul trecut, adica dinainte de anul 2000 si i-a iesit prost, ca sunt mai vechi de 100 de ani. Vrea sa aduca aceste institutii ale statului sub controlul Parlamentului, de sub controlul presedintelui, in asa fel incat sa aiba in persoana lui Iohannis in 2019 un presedinte dorit de o parte din popor, dar care sa n-aiba posibilitatea sa arate autoritate”, a mai zis Gusa.

Consultantul politic a adus in discutie si rolul pe care-l va avea Calin Popescu Tariceanu la alegerile din 2019. “Calin Popescu Tariceanu, care are 7 la suta, are si el un parcurs electoral in aceasta perioada, care nu l-a negociat cu partenerii din PSD. E clar rolul lui de a lua electorat de pe dreapta, ca sa imputineze zestrea lui Iohannis in perspectiva alegerilor. Interesul lor comun este clar, si al lui Tariceanu si al lui Dragnea, ca dupa aia vad ei la alegeri cum se mai inteleg, daca se mai inteleg, sa extraga de sub autoritatea prezidentiala institutiile statului, sa mearga in alegeri cu intitutii ale statului pe care le comanda prin majoritatea parlamentara, dovada actiunile de la Comisia de Control a SRI, parca sunt reprezentantii Tribunalului Poporului. Au o lista de 65 de oameni furnizata de Dragomir si acum toata lumea se gandeste voi fi sau nu chemat in fata acestei mega-Comisii”, a afirmat Cozmin Gusa.

Sursa foto: adevarul