Planurile Uniunii Europene pentru crypto monede și active blockchain

În lunile următoare, ar putea fi dezvoltate noi norme privind crypto monedelor și activelor blockchain, a declarat un oficial al Uniunii Europene în urma unei mese rotunde pe această temă.

În comentariile făcute după acest eveniment, vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, a sugerat că liderii blockchain-urilor vor putea face o supraveghere suplimentară. Cu toate că a spus că un astfel de rezultat “depinde foarte mult de faptele și împrejurările legate de cripto-tokenurile specifice” și că va rezulta un volum de muncă mai mare pentru Comisie.

“Acest lucru depinde în mare măsură de faptele și circumstanțele legate de cripto-tokenurile specifice. Pe baza evaluării riscurilor și oportunităților și a adecvării cadrului de reglementare existent pentru aceste instrumente, Comisia va determina dacă este necesară o acțiune de reglementare la nivelul UE.” , a declarat Dombrovskis reporterilor.

Totodată, Dombrovskis a contrazis și ceea ce părea a fi o atitudine pozitivă referitoare la ofertele inițiale de crypto monede (ICO), recunoscând, de asemenea, riscul pentru cei care investesc în unele dintre proiectele blockchain care debutează cu vânzări de tokenuri.

Citește și: CUM POȚI SĂ MINEZI CRYPTO MONEDE BITCOIN ȘI SĂ FACI MULȚI BANI FĂRĂ INVESTIȚIE ÎN ECHIPAMENTE

“ICO au devenit o modalitate prin care firmele inovatoare din acest domeniu pot obține fonduri substanțiale”, a spus el. “Aceasta este o oportunitate, dar există și probleme care expun investitorii la un risc substanțial, cum ar fi lipsa de transparență în ceea ce privește identitatea emitenților și planurile de afaceri subiacente”.

Vicepreședintele Comisiei Europene a remarcat că în UE există o cantitate relativ mică de tranzacționare cu crypto monede și că, în consecință, Europa trebuie să colaboreze cu alte națiuni ale G20 pentru a aborda aceste riscuri posibile.

Într-un fel, el a reiterat un apel din partea unor oficiali din Franța și Germania, doi membri ai G20 care au declarat că criptarea economică ar putea “reprezenta un risc substanțial pentru investitori” într-o scrisoare făcută publică la ănceputul lunii februarie.