Plata IMPOZITELOR si TAXELOR LOCALE prin metoda “Simplis Debit”, extinsa in Sectorul 4

Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4, cu sprijinul BRD Groupe Societe Generale SA, desfasoara o ampla campanie de informare a contribuabililor Sectorului 4 privind plata impozitelor si taxelor locale prin metoda “Simplis Debit”.

Potrivit Primariei Sectorului 4, incepand cu luna martie a fost extinsa solutia de ultima ora pentru plata IMPOZITELOR si TAXELOR LOCALE, in continuarea proiectului inedit si foarte facil de diversificare a modalitatilor de plata puse la dispozitia contribuabililor Sectorului 4.

In esenta, aceasta presupune ca orice contribuabil ce adera la aceasta modalitate de plata sa “nu se mai deplaseze niciodata pentru plata” la sediile institutiei, metoda fiind denumita in termeni tehnici de specialitate “Simplis Debit”.

Citeste si: Victor Ponta, despre noul Cod Fiscal: Vor decide autoritatile locale asupra scaderii sau majorarii taxelor

Astfel, contribuabilii Sectorului 4 scapa de grija platii impozitelor si taxelor locale prin incheierea unui angajament cu banca emitenta a cardului pe care il detin, prin care isi dau acordul, ca la anumite termene, stabilite de contribuabil, banca sa debiteze automat contul sau cu sumele de plata catre DGITL Sector 4 (cuantumul impozitelor si taxelor locale datorate), pe baza deciziei de impunere, cu suma de plata, conform sursei citate.

Contribuabilul are posibilitatea sa verifice on-line debitarea facuta si are, astfel, control asupra operatiunilor efectuate din contul sau, este degrevat de grija platii IMPOZITELOR si TAXELOR LOCALE si nu mai este nevoit sa se prezinte la sediile DGITL Sector 4.

Avantajul aceastei metode de plata este gratuitatea, neimplicand niciun fel de comision perceput contribuabililor Sectorului 4.

Citeste si: REDUCERE IMPORTANTA pentru bucurestenii care achita INTEGRAL impozitele locale pana la sfarsitul lunii

Orice persoana care detine un cont bancar la una dintre sucursalele BRD Groupe Societe Generale  SA poate semna un mandat de debitare prin care imputerniceste banca sa faca plata impozitelor si taxelor locale, in mod automat, la data scadenta. Prin acest mandat orice persoana se obliga sa alimenteze contul, astfel incat, la data scadenta sa aiba in cont cel putin suma necesara pentru plata impozitelor si taxelor locale.

Pentru informatii suplimentare, toti cei interesati pot apela numarul de telefon 021.460.61.66.

Sursa foto: transilvaniareporter.ro