Play-off, Europa League. CFR Cluj s-a calificat în grupele competiției

Ardelenii n-au avut probleme cu finlandezii de la Kups

CFR Cluj s-a calificat, joi seară, în grupele Europa League. Campioana României s-a impus, fără prea mari probleme, în fața finlandezilor de la KuPS, cu scorul de 3-1.

CFR Cluj a disputat partida din play-off-ul Europa League pe arena ”Constantin Rădulescu”, acesta fiind din start un avantaj pentru tehnicianul Dan Petrescu și elevii săi. După primele 45 de minute, ardelenii conduceau deja cu 2-0, grație reușitelor lui Rondon (5) și Debeljuh (42).

Apoi, după numai zece minute scurse din mitanul secund, CFR Cluj a scăpat de emoții, același Rondon reușind ”dubla” și ducând scorul la 3-0 în favoarea gazdelor. În minutul 64, Debeljuh putea reuși, la rândul său ”dubla”, însă, din postura unu la unu cu portarul advers s-a pripit și l-a luat la țintă pe acesta.

Veteranul Deac a fost unul dintre cei mai buni jucători ai CFR-ului, acesta reușind două assist-uri de efect, ambele la golurile marcate de Rondon. Păun a oferit pasa decisivă la golul doi al ardelenilor. Oaspeții au reușit să înscrie golul de onoare în minutele suplimentare arătate de la margine prin Aniekpeno Udoh.

Până în prezent, românii și-au asigurat 4,1 milioane de euro din participarea în această ediție a cupelor continentale. Grosul acestei sume, 2,9 milioane, vor veni de la UEFA și răsplătesc calificarea în grupele EL. Suma poate crește pentru că o victorie în faza grupelor este premiată cu câte 570.000 de euro, iar o remiză cu câte 190.000 de euro.

Pentru campioana României urmează acum emoțiile de la tragerea la sorți a grupelor Europa League.

CFR Cluj – KuPS 3-1 (2-0)
Marcatori: Rondon (5 și 55), Debeljuh (42) / Aniekpeno Udoh (90+2)

CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Deac, Bordeianu, Djokovic, Păun – Rondon, Debeljuh.
Rezerve: Sandomierski, Manea, Omrani, Pereira, Chipciu, Hoban, Cestor. Antrenor: Dan Petrescu.

KuPS:  Virtanen – Savolainen, Tarasovs, Nuno Tomas, Pikk – Saxman, Adjei-Boateng, Nissila – Sale, Rangel, Pennaen.
Rezerve: Riihimaki, Purje, Udoh, Manga, Pirttijoki, Heinonen, Nissinen. Antrenor: Arne Erlandsen.

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”
Arbitru: Ivan Bebek. Asistenți: Goran Pataki, Bojan Zobenica (toți din Croația)

Sursa foto: gsp.ro