PLAY-OFF EUROPA LEAGUE, TUR: VIITORUL v SALZBURG 1-3 (1-3) / ADIO GRUPE!

VIITORUL CONSTANTA, campioana Romaniei, va evolua joi seara, impotriva austriecilor de la RED BULL SALZBURG, intr-o partida contand pentru turul play-off-ului Europa League. Disputa dintre cele doua echipe pentru un loc in grupe va avea loc pe Stadionul Central din Ovidiu si va fi transmisa in direct pe TVR 1 si TVR HD cu incepere de la ora 21.45.

UPDATEFC Viitorul, campioana Romaniei, n-a avut nicio sansa cu Salzburg, detinatoarea ultimelor patru titluri din prima liga a Austriei, fiind invinsa cu 3-1 pe Stadionul Central din Ovidiu, in prima mansa a play-off-ului Europa League. Austriecii s-au distrat cu fundasii echipei lui Hagi inca din minutul 2, cand Hee-Chan Hwang a modificat pentru prima data tabela. Tucudean a readus sperantele constantenilor cinci minute mai tarziu, insa echipa lui Marco Rose a profitat de greselile din defensiva Viitorului si a reusit sa mai inscrie inca doua goluri.  

Au marcat Tucudean ‘7 pentru FC Viitorul si Hwang ‘2, Wolf ’29 si Dabbur ’31 pentru oaspeti.

STIRE INITIALA

Viitorul a fost eliminata de APOEL Nicosia in turul trei preliminar al Champions League (1-0 acasa, 0-4 in deplasare), insa echipa pregatita de Giga Hagi va continua aventura europeana in play-off-ul Europa League.  Salzburg, campioana Austriei, a ajuns in play-off-ul Europa League dupa ce a fost eliminata din Champions Legue de Rijeka, 1-1 in tur si 0-0 in retur.

Viitorul a inceput perfect noul sezonul, cu un succes in Liga 1, scor 3-0, contra celor de la Gaz Metan Medias. Debutul european cu APOEL a fost si el unul ideal, constantenii castingand prima mansa din turul trei preliminar al Champions League, scor 1-0, pe teren propriu. A urmat insa infrangerea drastica din Cipru, scor 0-4 dupa prelungiri. In Liga 1, Campioana Romaniei nu a mai reusit nicio victorie in ultimele cinci etape si nu a mai inscris niciun gol.

Astfel, Viitorul se gaseste pe locul 11 in clasament, cu 5 puncte, dupa sase etape disputate. Dupa primele patru etape din acest sezon al campionatului din Austria, Salzburg se afla pe locul doi, obtinand trei victorii  (2-0 cu Wolfsberger AC, 5-1 cu Admira si 1-0 cu Altach) si o remiza (1-1 cu LASK Linz).

Salzburg a mai fost de sase ori in grupele Europa League, ultima data chiar in sezonul trecut, o data in grupele Champions League, iar in 1994 a disputat finala Cupei UEFA, contra Interului.

In sezonul trecut al Europa League, Salzburg a terminat pe locul trei in grupa I, dupa Schalke si Krasnodar, inregistrand doua victorii, o remiza si trei infrangeri. Ultimul loc in grupa a fost ocupat de Nice.

Red Bull Salzburg vs echipele romanesti: 6 jocuri – 3 victorii, doua infrangeri, o remiza

71/72, Uefa, Salzburg – FCM UTA Arad 1-4/3-1

95/96, CL, Salzburg – Steaua Bucuresti 0-0/0-1

14/15, EL, Salzburg – Astra Giurgiu 2-1/5-1.

VIITORUL CONSTANTA v RED BULL SALZBURG (echipe probabile):

VIITORUL CONSTANTA: Rimniceanu – Boli, Tiru, M. Constantin, Cr. Ganea – D. Lopez, Mladen, Vina – A. Chitu, Tucudean, Fl. Coman. Antrenor: Gica Hagi.
RED BULL SALZBURG: Stankovic – Lainer, Miranda, Caleta-Car, Ulmer – Yabo, Samassekou, Minamino, Berisha – Dabbur, Wolf. Antrenor: Marco Rose.

STADION: Central (Ovidiu)
ARBITRI: Anthony Taylor; asistenti Gary Beswick si Adam Nunn. Rezerva: Robert Madley (toti din Anglia).

Sursa foto: uefa