PLAY-OFF LIGA CAMPIONILOR: FCSB v SPORTING LISABONA 1-5(1-1) / Prea MICI pentru o LIGA asa de MARE! REACTII

FCSB v SPORTING LISABONA. Ros-albastrii vor disputa, miercuri seara, un meci crucial in vederea unei noi calificari in grupele LIGII CAMPIONILOR. Elevii antrenorului Nicolae Dica trebuie sa treaca de gruparea portugheza SPORTING LISABONA dupa ce, in urma cu o saptamana, FCSB a reusit un 0-0 surprinzator pe arena Jose Alvalade din capitala Portugaliei. 

UPDATEDupa 0-0 in mansa tur si 1-1 la pauza, vicecampioana Romaniei nu a mai putut tine ritmul cu adversarul, iar Sporting Lisabona a inscris de patru ori in a doua repriza. Diferenta de valoare si-a spus pana la urma cuvantul, iar lusitanii s-au impus cu 5-1 pe “Arena Nationala”. 

Sporting a inceput mai bine, a dominat si a presat, iar deschiderea scorului a venit firesc, in minutul 13, cand Doumbia a profitat de o greseala a lui Larie si a inscris din fata portii. FCSB a avut nevoie de doar sapte minute pentru a egala, dupa o actiune a lui Alibec, de care Morais a beneficiat si a punctat cu poarta goala.

Sporting a trecut din nou la timona si a controlat jocul, profitand de faptul ca Ovidiu Popescu, Teixeira sau Budescu erau complet iesiti din ritm. La pauza, Dica l-a scos pe Budescu si l-a introdus pe Florin Tanase, iar FCSB a incercat sa puna presiune in startul partii secunde.

Totul s-a naruit insa in minutul 60, cand Nita a iesit gresit in marginea careului, iar Acuna a punctat cu poarta goala. Patru minute mai tarziu, Gelson Martins i-a prins pe contraatac pe FCSB-isti si nu l-a iertat pe Nita, facand 3-1 dupa o minge pierduta de Filip.

FCSB a cazut complet din acel moment, iar in minutul 74 Bas Dost a dus scorul la 4-1 dupa o noua gafa de marcaj a defensivei ros-albastrilor. Scorul final a fost stabilit in minutul 88, cand Battaglia a marcat din fata portii, dupa inca o faza in care Larie a fost depasit cu usurinta, iar Momcilovic era de negasit.

“Am facut 60 de minute bune, am fost si peste ei in unele momente. Pacat ca in inceputul reprizei a doua au marcat doua goluri pe contraatac foarte repede. Acolo s-a rupt jocul. Atat am putut, am intalnit o echipa foarte buna, cu jucatori de viteza carora nu trebuie sa le oferim spatii. Pe Budescu l-am scos la pauza pentru ca am considerat ca vine dupa o accidentare. Am dorit sa-l introduc pe Tanase, un jucator apt suta la suta”, a spus Nicolae Dica la conferinta de presa.

“Stiam ca e diferenta mare de valoare. Daca marcam acolo, poate aveam sanse. Imi pare rau ca n-am putut sa jucam pe fundasii lor centrali. Sunt mai slabi decat Larie. Dar n-ai cum sa ajungi acolo ca au jucatori rapizi in fata. Chiar daca nu gresea Nita la golul doi, iti dadea altcineva, n-aveai cum sa rezisti”, a spus Becali la Digi Sport.

Totusi, Becali este optimist cand vine vorba despre parcursul din grupele Europa League. “Acolo va fi altceva, se intareste echipa. La nivelul asta un singur jucator aduce plus valoare sau minus valoare. Aici trebuie sa alergi. Nedelcu poate alerga, Benzar e de echipa nationala, mai vine si Coman, plus Balasa. O sa se schimbe toata fata”, a adaugat Becali.

“A fost 1-1 la pauza, eram in carti. Sa iei 4 goluri intr-o repriza e un pic cam mult. Ne-au lipsit curajul si atitudinea. Daca mergeam peste ei, sa marcam, dadeam golul 2. Asa… Nu pot sa va spun de ce nu am facut mai mult, am pierdut rusinos. Sporting nu era o echipa de nebatut, dar asta e viata. Mergem inainte, asta e. Ne-am batut singuri. Ati vazut, am facut niste greseli si asta ne-a costat. Poate daca erau si Pintilii, si Balasa, era altceva. Puteam mai mult, regret ca am pierdut in seara asta. Nu era important sa dau eu gol. Gazonul a fost bun, atmosfera foarte frumoasa”, a declarat Alibec la Sportro dupa dezastrul de pe National Arena.

“Din pacate nu am putut sa ne calificam, dar trebuie sa ne concentram pe campionat si pe ceea ce urmeaza in Europa League. Am cazut dupa golul 2, al 3-lea a venit foarte repede si el. Un egal nu era bun, trebuia sa dam gol. Nu cred ca meritam scorul asta. Am avut curaj, dar poate n-am fost asa concentrati ca in prima repriza. Au jucatori buni, dar si noi avem. Am facut o repriza foarte buna, pacat pentru ce s-a intamplat. Gazonul a fost foarte bun, nu ne-a pus probleme. Le multumesc oamenilor pentru ca ne-au sustinut, ca au stat cu noi. Daca ar fi asa la fiecare meci, castigam fara nicio problema. Azi am simtit ce e Steaua, sunt foarte fericit ca sunt la clubul asta”, a spus Morais la Sport.ro.

STIRE INITIALA

Partida dintre FCSB si SPORTING LISABONA va incepe de la ora 21.45 si va putea fi urmarita, in direct, pe posturile de televiziune PRO Tv si Dolce Sport. Disputa de pe National Arena a starnit un interes urias in randul sustinatorilor formatiei bucurestene si, potrivit, presei de de specialitate, meciul se va disputa cu casa inchisa in tribune fiind asteptati aproximativ 45-50 de mii de suporteri.

FCSB v SPORTING LISABONA. Pentru FCSB meciul din aceasta seara este unul adevarului in care Alibec si compania trebuie sa demonstreze daca rezultatul bun obtinut pe terenul lusitanilor a fost o pura intamplare sau reprezinta inceputul unei noi echipe capabila sa faca istorie in culorile ros-albastre. O partida care poate arata daca elevii lui Nicolae Dica pot face fata cu brio rigorilor din fotbalul europeana sau vor ramane la nivelul celor aratate pana acum in primele jocuri din Liga I, in care au alergat mai tot timpul dupa egalare si au obtinut o serie de victorii cu mari emotii.

DILEMELE lui NICOLAE DICA

Tehnicianul ros-albastrilor are conturat primul unsprezece care va trebui sa lupte pentru calficarea in grupele Ligii Campionilor, insa antrenorul principal al vicecampioanei trebuie sa se hotarasca pe cine va trimite in teren in locul lui Mihai Pintilii, un inchizator cu experienta care a fost eliminat, destul de usor, in partida retur. Variantele lui Dica sunt Achim si Filip, ultimul avand cele mai mari sanse sa intre din primul minut in ciuda absentei indelungate din cauza unei accidentari grave. In plus, Nicolae Dica va sti daca se va putea baza din start la vedeta Constantin Budescu sau il va introduce pe parcurs in functie de situatia de pe tabela de marcaj.

De cealalta parte, antrenorul Jorge Jesus nu va putea miza pe vedeta William Carvalho care este cu un picior in Premier League, la West Ham United, si nici pe Daniel Podence, ultimul evoluand slab in meciul tur drept care nici macar nu a fost convocat pentru acest joc sub rezerva unor probleme medicale. In locul ultimului va fi trimis in teren, Bruno Fernandes, jucatorul adus cu 8,5 milioane de la Sampdoria care a creat panica in careul ros-albastrilor in finalul de pe Jose Alvalade cand a venit din postura de rezerva si apoi a inscris de doua ori in poarta celor de la Guimaraes in ultima partida de campionat. Jonathan Silva este si el usor accidentat si nu se stie daca va putea fi folosit in aceasta seara.

PROBLEME cu GAZONUL de pe NATIONAL ARENA

Ros-albastrii se tem ca nu va rezista gazonul montat recent pe National Arena. Muncitorii au turnat nisip pe teren, iar acoperisul a fost tras. “Stelistii nu s-au antrenat nici macar o data pe National Arena, la ora meciului cu Sporting, vor avea o mare surpriza. Terenul e plin de denivelari, iar in unele locuri lipseste cu desavarsire iarba”, au anuntat jurnalistii din mass-media autohtona. La randul lor, portughezii doar s-au plimbat pe teren la antrenament tinand cont de sugestia venita din partea oficialilor de la UEFA. In schimb jurnalistii lusitani au fost mai vehementi asemanand suprafata de joc cu un camp de cartofi.  

STATISTICA si REZULTATE

Ultimul sezon in care FCSB a participat in grupele Champions League a fost in editia 2013-2014 a competitiei, unde le-a avut adversare pe Chelsea, Schalke 04 si FC Basel. Ros-albastrii au terminat pe ultimul loc, avand trei egaluri si 3 infrangeri. FCSB a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoret, in 2015, cand a fost invinsa de Partizan Belgrad, in turul 3 preliminar, dar si in 2016. In sezonul trecut al Champions League, FCSB a fost eliminata in play-off de Manchester City, scor 0-6 la general (0-5 pe “Arena Nationala” si 0-1 pe “Etihad Stadium”).

Dupa sapte etape disputate in Liga 1, FCSB a acumulat 15 puncte si se afla pe locul 4 in clasament, la egalitate de puncte cu ocupanta locului trei, CSU Craiova. Echipa lui Nicolae Dica este la o distanta de 4 puncte de liderul CFR Cluj. SPORTING LISABONA  a disputat trei meciuri in actuala editie a campionatului din Portugalia si are numar maxim de puncte. A marcat opt goluri si nu a primit niciunul. Victorii pe linie mai au Benfica, FC Porto si Rio Ave.

FCSB v SPORTING LISABONA (echipe probabile):

FCSB: Nita – Enache, Larie, Momcilovic, Junior Morais – Filip (Achim), Popescu – Teixeira, Budescu, Golofca – Alibec. Antrenor: Nicolae Dica.
Absenti: Pintilii (suspendat), Balasa (accidentat)

SPORTING LISABONA: Patricio – Piccini, Mathieu, Coates, Coentrao – Battaglia, Silva (?) – Acuna, Fernandes, Martins – Dost. Antrenor: Jorge Jesus.
Absenti: William Carvalho, Daniel Podence (nu a fost convocat)

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRI: Cuneyt Cakir; Asistenti: Bahattin Duran si Tarik Ongun; Aditionali: Huseyin Gocek si Baris Simsek. Rezerva: Esat Sancaktar (toti din Turcia).

Sursa foto: prosport