Deputatii au aprobat ARESTAREA PREVENTIVA a lui MARKO ATILLA. CATALIN TEODORESCU, salvat la RENUMARAREA voturilor. PDL cere RELUAREA votului

Plenul Camerei Deputatilor supune la vot miercuri cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor Marko Attila si Catalin Teodorescu, potrivit agentiei Agerpres. 

UPDATE 17.21: Liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, TINEL GHEORGHE, a anuntat, miercuri, ca in cursul zilei va depune o solicitare la Biroul Permanent al acestui for legislativ, de RELUARE a votului in cazul ridicarii imunitatii deputatului CATALIN TEODORESCU.

”Astazi (miercuri – n.r.) vom depune o solictare la Biroul Permanent de RELUARE a votului in cazul lui Catalin Teodorescu. Cred ca in Comisia Juridica si in Biroul permanent va fi analiza cererea PDL”, a spus TINEL GHEORGHE.

Votul deputatilor de respingere a incuviintarii arestarii preventive, in cazul lui Catalin Teodorescu (PDL) a stârnit controverse in sedinta de plen de miercuri.

UPDATE 15.37: Liderul deputatilor PSD, MARIAN NEACSU, a sustinut, dupa vot, ca cei de la noul PNL ”au practicat aceleasi metode” si ca ”s-a vazut aceeasi fata a demagogiei si minciunii”. El a aratat ca, in opinia sa, sunt colegi din opozitie care au fost prezenti doar formal si nu si-au exercitat votul si a cerut materialul filmat.

”Va rog sa dati dispozitie aparatului tehnic al Camerei sa ne puna la dispozitie materialul filmat cu ocazia votului pentru a putea demonstra aceasta opinie a mea”, a sustinut Neacsu.

Deputatul EUGEN NICOLAESCU de la PNL a replicat spunand ca opozitia a votat cu bilele la vedere si inregistrarea imaginilor va confirma faptul ca Teodorescu nu a fost protejat de colegi, ci de catre cei de la PSD si din actuala majoritate parlamentara, care au vrut sa compromita astfel opozitia.

Totodata, liderul deputatilor PDL, TINEL GHEORGHE, a calificat interventia lui Neacsu drept ”exemplu de demagogie politica” si a spus ca grupurile parlamentare ale PDL si PNL au 106 parlamentari in Camera Deputatilor si nu la ele era decizia, ci la majoritatea parlamentara.

”Noi am anuntat public de la tribuna cum vom vota, dumneavoastra v-ati abtinut”, a sustinut TINEL GHEORGHE.

UPDATE 15.14: Deputatul UDMR MARTON ARPAD a declarat miercuri, dupa ce plenul Camerei Deputatilor a aprobat cererea ministrului Justitiei de incuviintare a arestarii preventive a deputatului UDMR Marko Attila, ca deputatul de etnie maghiara a primit vot sa fie arestat preventiv, in timp ce pentru un alt deputat, care face parte “din grupul mare luptator pentru MCV”, solicitarea a fost respinsa.

“In aceasta aula s-au intamplat multe lucruri foarte grave contrar Regulamentului. Cineva, in loc sa solicite președintelui Camerei Deputatilor, așa cum este prevazut in regulament, sa garanteze secretul votului, a solicitat ca președintele Camerei sa intervina ca sa se voteze intr-un fel sau altul cu motivarea MCV, dupa care s-a dat votul, unii votând la vedere, din când in când, contrar Regulamentului. Dupa aceea s-a constatat: deputatul care face parte din grupul mare luptator pentru MCV (n.r.—Catalin Teodorescu) nu a primit acordul pentru a fi arestat preventiv, iar persoana, nu am cum sa o cataloghez altfel, de etnie maghiara, care a mai fost condamnata de autoritatea româneasca, a primit votul sa fie arestat preventiv. Stimati colegi, nu va cataloghez de niciun fel, majoritari la luarea acestor doua decizii, (…) intr-adevar, este o decizie nediscriminatorie și va puteti mândri cu ea”, a spus Marton Arpad in plenul Camerei Deputatilor.

In replica, presedintele Camerei Deputatilor, VALERIU ZGONEA, a spus ca votul pentru ridicarea imunitatii a fost pentru fiecare deputat in parte, conform regulamentului.

“Nu exista nicio legatura intre calitatea domnului ATTILA MARKO de membru al grupului parlamentar UDMR și ceilalti care sunt români și sunt in alte grupuri politice parlamentare. Am o rugaminte, sa nu cream noi un subiect unde nu exista”, a spus Zgonea.

UPDATE 14.37: In urma primei numarari a voturilor a reiesit ca cererea de incuviintare a arestarii deputatului CATALIN TEODORESCU a fost aprobata. Deputatii si-au dat seama ca n-au numarat bine si au procedat la o noua numaratoare in urma careia au constatat ca nu este intrunit cvorumul necesar pentru aprobarea cererii privind arestarea. Votul a fost secret, cu bile.

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a precizat ca, potrivit articolului 76 din Constitutie si potrivit Rregulamentului, hotararea de incuviintare se adopta cu votul majoritatii celor prezenti, iar acest numar de voturi nu a fost intrunit. Cu 146 de voturi pentru si 101 impotriva, nu s-a indeplinit cvorumul necesar pentru incuviintarea arestarii.

Astfel, in urma celei de-a doua numaratori a rezultat ca au fost prezenti 292 deputati sic a au fost exprimate 252 voturi dintre care 146 au fost voturi “pentru” si 101 au fost voturi “impotriva”, iar nou voturi au fost nule.

UPDATE 14.00: Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cu 151 voturi “pentru” si 101 “impotriva” cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului CATALIN TEODORESCU.

UPDATE 13.36: Plenul Camerei Deputatilor a aprobat miercuri cu 171 voturi “pentru” si 111 “impotriva” incuvintarea arestarii in cazul deputatului MARKO ATTILA. Votul cu privire la solicitarea Parchetului in cazul lui Marko Attila a fost secret, cu bile.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a intocmit marti rapoarte pentru cei doi parlamentari. Deputatii juristi au avizat favorabil cererea ministrului Justitiei privind arestarea preventiva a deputatului Catalin Teodorescu, dar nu si in ceea ce il priveste pe Marko Attila.

CITESTE SI:  CATALIN TEODORESCU a primit AVIZ FAVORABIL, MARKO ATTILA a scapat din nou 

Rapoartele comisiei au fost prezentate marti in plen, iar miercuri urmeaza ca cererea ministrului Justitiei care ii vizeaza pe cei doi deputati sa fie votata in plenul Camerei. Votul este secret cu bile. 

Ministrului Justitiei a solicitat Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Marko Attila-Gabor si Catalin Teodorescu, acuzati de abuz in serviciu in dosarul in care este implicata si fosta sefa a DIICOT Alina Bica.

CITESTE SI: MARKO ATILLA, deputat UDMR, condamnat la INCHISOARE cu SUSPENDARE in dosarul MIKO 

Sursa foto: realitatea.net