Plenul Camerei Deputatilor va discuta luni ridicarea imunitatii lui VALERIAN VREME

Conducerea Camerei Deputatilor a decis ca luni, la ora 15.00, sa aiba loc dezbaterea in plen a cererii Parchetului General de incepere a urmaririi penale in cazul deputatului VALERIAN VREME, implicat in dosarul licentelor Microsoft.

Sedinta Biroului Permanent a avut loc la solicitarea Aliantei Crestin Liberale, dupa ce, marti, deputatii juristi au dat aviz favorabil in acest caz.

”As vrea sa va arat inca o data ca nu ne facem scut in fata niciunui deputat care are probleme cu legea, am demonstrat si in decembrie anul trecut si pe parcursul ultimilor doi ani de zile ca legislatia si regulamentul se aplica fara discutie. Acest termen destul de scurt din istoria Parlamentului, de zece zile pentru primirea unui raport si banuiesc ca pana in 12 zile pentru dezbaterea in Plen, arata foarte clar care este angajamentul nostru dupa ce am votat Strategia Nationala Anticoruptie”, a declarat Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, care a adaugat ca el va vota pentru ridicarea imunitatii.

Citeste si: Comisia juridica a Camerei Deputatilor a APROBAT ridicarea IMUNITATII lui VALERIAN VREME

Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, GEORGE SCUTARU, a cerut si convocarea plenului Senatului pentru a fi luata in discutie situatia senatorilor ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU, si ei implicati in dosar.

Citeste si: DOSARUL MICROSOFT: Cazul VALERIAN VREME va fi discutat marti de deputatii juristi

Deputatul neafiliat VALERIAN VREME a declarat, marti, ca acuzatia de abuz in serviciu pe care i-a adus-o DNA in dosarul licentelor IT se refera la o hotarare de guvern pe care nu a semnat-o el atunci cand era ministru al comunicatiilor.