Plenul CAMEREI DEPUTATILOR va lua act, luni, de incetarea mandatului lui PETRE ROMAN

Plenul CAMEREI DEPUTATILOR va lua act in sedinta de luni de INCETAREA mandatului liberalui PETRE ROMAN, declarat de ANI in stare de incompatibilitate, a anuntat, joi, presedintele Camerei, VALERIU ZGONEA.

“In sedinta de plen de luni, inainte de ora prim-ministrului, vom lua act de incetare mandatului domnului PETRE ROMAN. Biroul permanent a solicitat Comisiei juridice ca pana atunci sa faca un raport pe acest subiect”, a declarat ZGONEA la finalul sedintei Biroului permanent al CAMEREI DEPUTATILOR.

CITESTE SI: PETRE ROMAN nu mai poate contesta raportul de INCOMPATIBILITATE al ANI 

Potrivit presedintelui Comisiei juridice a Camerei, BOGDAN CIUCA, sedinta pentru discutarea cazului PETRE ROMAN va avea loc luni, in jurul orei 14,00, inainte de sedinta plenului. ANI a informat pe 12 ianuarie ca RAPORTUL de EVALUARE prin care s-a constatat STAREA de INCOMPATIBILITATE a deputatului liberal PETRE ROMAN a ramas definitiv prin necontestare.

“In vederea aplicarii sanctiunilor disciplinare, respectiv revocarea din functie si a interdictiei exercitarii unei functii sau demnitati publice pe o perioada de trei ani, Agentia a comunicat Camerei Deputatilor raportul de evaluare a starii de incompatibilitate, emis la data de 12 martie 2014. Mentionam faptul ca instanta competenta, respectiv Curtea de Apel Bucuresti (CAB), a comunicat Agentiei faptul ca pe rolul Sectiei a VIII-a de Contencios Administrativ si Fiscal nu exista nicio contestatie formulata de PETRE ROMAN impotriva raportului de evaluare emis de Agentia Nationala de Integritate”, se arata intr-un comunicat al ANI.

CITESTE SI: Petre Roman ar putea fi revocat din functia de parlamentar, dupa ce a fost gasit incompatibil 

ANI a constatat in martie 2014 ca PETRE ROMAN se afla in STARE de INCOMPATIBILITATE incepand cu data de 20 decembrie 2012, intrucat detine, simultan, functia de deputat si calitatea de persoana fizica autorizata.

 Sursa foto: caleaeuropeana.ro