Parlamentul a RESPINS si numirea MONICAI GHIURCO pentru functia de presedinte-director general a TVR. UPDATE

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului se intruneste, luni, de la ora 18.00, pentru a vota asupra propunerii ca MONICA GHIURCO, nominalizata de Consiliul de Administratie al SRTv presedinte-director general, sa preia conducerea Televiziunii publice. Votul va fi secret.

UPDATE 20:21: TVR ramane in continuare fara presedinte-director general, dupa ce Parlament a respins, prin vot, si numirea MONICAI GHIURCO in aceasta functie, dupa cea lui George Orbean. GHIURCO, care este reprezentantul salariatilor TVR si a fost desemnata de colegii din Consiliul de Administratie pentru aceasta functie, fusese avizata negativ si in comisiile de cultura reunite. Ea a spus intre altele, la Comisii, ca ar rezuma planul ei pentru TVR astfel: “nu insolventa, nu concedieri, ci dezvoltare si promovare a produselor proprii”, conform TVR.ro.

GHIURCO a primit 194 voturi pentru si 113 impotriva, insa era nevoie de o majoritate calificata – 272 voturi pentru – ca aceasta numire treaca. 

UPDATE 15.30: Comisiile de Cultura ale Parlamentului au dat, luni, aviz negativ candidatului MONICA GHIURCO la sefia TVR, cu 18 voturi “pentru” si 19 “impotriva, anunta TVR.

UPDATE 15.00: Parlamentarii PSD ar putea sa respinga in plenul reunit, prin vot, numirea MONICAI GHIURCO  pentru functia de presedinte-director general al TVR, a anuntat luni presedintele PSD LIVIU DRAGNEA. 

STIRE INITIALA

Daca va fi votata, MONICA  GHIURCO ar fi prima femeie care va avea un mandat de presedinte al TVR, fara a lua in calcul interimatul Irinei Radu. MONICA GHIURCO a fost aleasa in Consililul de Administratie al TVR in urma votului salariatilor.

CITESTE SI: MONICA GHIURCO, PROPUSA PRESEDINTE DIRECTOR GENERAL AL TVR

Pe 29 martie, plenul comun a respins prima propunere a Consiliului de Administratie al TVR de numire a lui George Orbean la sefia institutiei. Deputatii si senatorii au votat numai noul CA al SRTV alcatuit din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Cristian Hadji-Culea, Raico Cornea, Monica Simona Ghiurco, Teodor Gabriel Giurgiu, Christel Topescu si George Orbean.

Sursa foto: tvr