SENATUL a decis soarta ECATERINEI ANDRONESCU si a lui SERBAN MIHAILESC. UPDATE

Senatorii juristi au dat, marti, raport de admitere privind solicitarea DNA de declansare a procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Ecaterina Andronescu si Serban Mihailescu. Cazurile lor urmeaza sa intre in plenul Senatului miercuri.

UPDATE 13.55Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea pe care Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justiţie a transmis-o privind declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale împotriva senatorul UNPR Serban Mihailescu in dosarul licentelor IT – Microsoft.

VOTUL A FOST: 77 pentru, 51 impotriva si 1 vot anulat. S-a votat secret, cu bile. El este cercetat alaturi de senatorul PSD Ecaterina Andronescu, pentru care Senatul a aprobat, de asemenea, cererea DNA.

UPDATE 13.00: Senatorii au decis soarta ECATERINEI ANDRONESCU! Fostul ministru va putea fi URMARITA PENAL, senatorii hotarand ridicare IMUNITATII senatoarei PSD fiind luata cu scorul urmator: 72 de voturi pentru fata de cele 62 impotriva, la care se adauga o abtinere

La vot au participat 135 de senatori din cei 168 prezenti. In aproximativ o ora si jumatate se va afla si rezultatul votului in privinta senatorului Serban Mihailescu si el inculpat in dosarul MICROSOFT.

 “Ca raspuns la solicitarea din data de 30 octombrie, formulata de Comisia juridica de numiri, disciplina, imunitati si validari din cadrul Senatului, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi a transmis (…) catre Senat copii a patru volume continand acte de urmarire penala relevante, in ceea ce priveste faptele pentru care sunt cercetati Ecaterina Andronescu si Petru Serban Mihailescu”, informeaza un comunicat al DNA remis marti presei.

CITESTE SI: AVIZ POZITIV pentru URMARIREA PENALA a fostilor ministri ECATERINA ANDRONESCU si SERBAN MIHAILESCU. UPDATE 

Raportul a fost adoptat cu opt voturi „pentru”, unul „impotriva” si o abtinere. Ecaterina Andronescu, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 – 19 iunie 2003, si Serban Mihailescu, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 – octombrie 2003, sunt cercetati de DNA in dosarul Microsoft. „E un raport cu caracter de recomandare. Eu imi voi sustine nevinovatia. Voi vorbi in fața Senatului exact cum sta treaba. Vreau sa respect procedura pana la capat, indiferent de decizie. Eu stiu ca sunt complet nevinovat”, a spus Mihailescu.“Comisia, cu majoritate de voturi, a AVIZAT FAVORABIL solicitarea Parchetului. Vom trimite catre Plenul Senatului raport de admitere asupra cererii de incepere a urmaririi penale pentru cei doi colegi senatori”, a anuntat presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc, la finalul sedintei.

CITESTE SI: Comisia Juridica a Senatului, reunire de URGENTA pentru a dezbate cazul ANDRONESCU-MIHAILESCU 

ECATERINA ANDRONESCU, ministru al Educatiei si Cercetarii in perioada 28 decembrie 2000 — 19 iunie 2003, si SERBAN MIHAILESCU, ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului in perioada decembrie 2000 — octombrie 2003, sunt cercetati de DNA in dosarul licentelor IT.

Sursa foto: adevarul.ro