PLESU il face praf pe PONTA: Nu te poti supara pe el! E un apogeu al lui “fara”

ANDREI PLESU a realizat, luni,  portretul politicianului VICTOR PONTA. Jurnalistul si omul de cultura a realizat un editorial in care ii atribuie premierului substantive precum obraznicie, infantilitate sau vanitate.

Punctul de plecare in portretizarea lui PONTA, a fost intalnirea in trei de la Cotroceni, PONTA-PETRESCU-BASESCU. ANDREI PLESU explica de ce nu se poate supara, cu adevarat, pe primul ministru.

Citeste si: VICTOR PONTA: VIITORUL PRIM-MINISTRU este o persoana PRO-EUROPEANA si cu EXPERIENTA

“Te poti supara pe cineva care nu-si valorifica in mod inteligent calitatile, sau care nu-si cunoaste limitele, ori nu-si domina slabiciunile. Dar nu te poti supara pe un ins inca nealcatuit, nearticulat, fluid, imprevizibil nu prin subtilitate dinamica, ci prin carentia structurala. Nu te poti supara – sa zicem – pe o amoeba. Or, in cazul de fata, avem de a face cu un personaj fara portret recognoscibil: nu evolueaza prin optiuni rationale, ci prin tropisme de conjunctura.

Citeste si: VICTOR PONTA: Discutia pe tema CAS de la Cotroceni a fost o MICA INSCENARE

Cand inapt si tafnos ca un repetent obraznic, cand pompos ca un pionier distribuit, la sfirsit de an, in rolul lui Mihai Viteazul, cand dragalas ca o cadina, cand burzuluit ca un militian proaspat crescut in grad, cand glumet ca un baietel din grupa mare, cand solemn ca un lider planetar, Victor Ponta reuseste o stranie performanta de minus-existentia, un apogeu al lui „fara“: fara experienta, fara prestigiu, fara competente specifice, fara prea multa minte, fara prea mult caracter, fara haz, fara simtul raspunderii, fara constinta nenumaratilor „fara“, care il caracterizeaza.

Dar cum sa te superi pe infirmitatea cuiva, pe ghinionul lui constitutiv, pe un reprezentant al pseudopodelor, aflat in curs de evolutie lenta, mizind, adica, pe viitor pe baza unui trecut minimal?”, noteaza PLESU intr-un editorial adevarul.ro.

Fostul ministru al Culturii a gasit si vinovatii pentru imaginea negativa pe care PONTA o are, mai ales in ochii intelectualitatii din Romania.

“Victor Ponta nu e vinovat! Face si el ce poate, ce-i ingaduie varsta, educatia, vanitatea si soarta…Problema este ca, pur si simplu, nu e la locul lui. (…)

Pe scurt: nu Basescu, nu Crin Antonescu, nu televiziunile si gazetele „basiste” ii fac cel mai mare rau lui Victor Ponta. Cel mai mare rau i l-au facut deja camarazii lui de partid”, a punctat PLESU.

Sursa foto: stareapresei.ro