Plimbari gratuite cu BARCA, pe raul DAMBOVITA

Bucurestenii pot sa se plimbe de marti cu BARCA pe raul DAMBOVITA, sa vasleasca in CANOTCI si sa incerce placi de surf pe portiunea cuprinsa intre Podul Unirii si Biblioteca Nationala a Romaniei.

Centrul Rowmania va fi deschis in perioada iunie-octombrie de marti pana duminica intre orele 8.00 si 21.00. Evenimentul este organizat de Asociatia Ivan Patzaichin Mila 23 si SupAcademy Romania impreuna cu ArCuB, cu sprijinul Primariei Capitalei.

Potrivit lui Ivan Patzaichin, presedintele asociatiei care ii poarta numele, activitatile recreative sunt gratuite deocamdata, dar ca se va impune o taxa.

Citeste si: Competitia “ECO ARHIPELAG” si-a desemnat castigatorul. O INSULA PLUTITOARE va fi amplasata pe DAMBOVITA

“Pentru moment sunt la dispozitie patru, cinci canotci si zece, douasprezece placi, iar daca va fi nevoie mai adaugam”, a spus Patzaichin, care a mentionat ca scopul initiativei este de a promova diverse zone protejate din tara, precum DELTA DUNARII, dar si turismul si miscarea.

Conform acestuia, pe DAMBOVITA vor fi amenajate cinci insule care reprezinta cate o localitate din Delta. Designul insulelor a fost stabilit in urma unui concurs international organizat de asociatie.

Citeste si: Delta Dunarii, promovata de arhitecti, designeri si artisti din intreaga lume

Instalatiile de amenajare urbana realizate sub forma unor insule plutitoare vor fi expuse vara aceasta pe luciul de apa dintre Biblioteca Nationala si Podul Unirii. Denumita simbolic eco-arhipelag, zona va prinde un nou contur, devenind prima expozitie interactiva de ecoturism din tara.

Organizatorii spera ca puterea de sugestie a instalatiilor artistice sa ii convinga pe bucuresteni si turisti ca DELTA DUNARII este un simbol pentru Romania si un colt de natura care merita protejat si cunoscut indeaproape.

Sursa foto: facebook.com