Ploi și vânt în majoritatea zonelor din țară. Temperaturile au scăzut chiar și cu 12 grade

Schimbare radicală a vremii. Temperaturile au scăzut brusc chiar şi cu 12 grade, în unele zone, iar ploile sunt prezente în majoritatea regiunilor din ţară. Probleme mari sunt şi din cauza vântului care suflă cu putere, mai ales la malul mării. La mare avem temperaturi de doar trei grade Celsius. 

Toate regiunile ţării se află sub o informare de ploi şi intensificări ale vântului, până la ora 11:00, iar în zonele montane va ninge şi va fi viscol, informează Agerpres.

Cea mai ridicată temperatură se înregistrează a Drobeta Turnu Severin, unde sunt 6 grade, iar cea mai scăzută e în Oradea, -2 grade. În regiunile sudice şi sud-estice, local vântul va avea intensificări, la rafală se vor atinge viteze în general între 45 şi 55 km/h, iar pe litoral de până la 60 – 70 km/h.

La munte ninge și bate vântul, mai ales în zona Carpaților Meridionali. Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza vântului puternic, au fost închise transportului maritim şi fluvial în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Midia şi Mangalia. 

Zona de litoral din județul Constanța, precum și localitățile Medgidia, Cobadin, Mircea Vodă, Peștera, Chirnogeni, Independența, Deleni, Pantelimon, Tortoman, Cerchezu și Dumbrăveni se află, marți dimineață, sub avertizare cod galben de vânt puternic.

Sursa foto: Antena 3