Ploiesti: Amenintarea cu bomba de la Serviciul Local de Finante Publice a fost falsa

Alarma cu bomba de la sediul Serviciului Local de Finante Publice Ploiesti s-a dovedit a fi falsa. Echipele de pirotehnisti care au verificat, miercuri dimineata, sediul Fiscului ploiestean au constatat ca si in acest caz alarma primita la 112 potrivit careia ar fi fost amplasata o bomba, a fost falsa, a declarat prefectul de Prahova, Marius Sersea, citat de Mediafax.

De asemenea, si amenintarea cu bomba de la Directia Generala a Finantelor Publice, situata pe strada Aurel Vlaicu din Ploiesti, s-a dovedit a fi falsa.

Prefectul Marius Sersea a explicat ca pirotehnistii s-au retras din zona, iar activitatea la sediul Finantelor Publice Locale din Ploiesti a fost reluata. Si purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Prahova, Georgian Dragan, a declarat ca politistii fac verificari pentru identificarea persoanei care a sunat la 112 anuntand ca in sediile Directiei Finantelor Publice Prahova si Serviciului Local de Finante Ploiesti sunt amplasate dispozitive explozive.

La sediile celor doua institutii au facut verificari specialisti de la Serviciul Roman de Informatii, Politie si Jandarmerie. 

Miercuri dimineata, in jurul orei 8.00, un barbat a sunat la 112 si a anuntat ca au fost amplasate doua dispozitive explozive in imobilele in care functioneaza Directia Generala a Finantelor Publice, situata pe strada Aurel Vlaicu din Ploiesti si Serviciul Local de Finante Publice Ploiesti, aflat pe bulevardul Idependentei.

Angajatii celor doua institutii, precum si toate persoanele care se aflau la ghisee au fost evacuate. De asemenea, circulatia pe cele doua strazi a fost oprita.

La sediul Directiei Finantelor Publice, pirotehnistii au terminat verificarile in jurul orei 9.30, constatand ca alarma cu bomba a fost falsa, astfel ca cei aproximativ 500 de angajati care lucreaza in respectiva cladire au revenit in birouri, iar circulatia rutiera in zona a fost reluata.