PLOIESTI: Perchezitii ale politistilor la domiciliul unor vrajitoare in urma unui prejudiciu de 200.000 de lei

Mai multe persoane au fost ridicate si duse la audieri in urma unor perchezitii la domiciliul unor vrajitoare din Ploiesti. Politia a ridicat sume mari de bani, informeaza b1 tv.

12 persoane au fost ridicate de catre politisti in urma perchezitiilor. Cinci persoane (doua femei si trei barbati) au fost renuti in dosar. De asemenea, politistii au ridicat 27.000 de dolari, 40 de carduri bancare si mai multe telefoane si laptopuri.

Membrii retelei sustineau ca au puteri tamaduitoare, reusind sa scoata sume mari de bani de la oamenii care credeau in cele auzite. Cei care cadeau in capcana ghicitoarelor din Ploiesti erau persoane din toata tara, sau chiar din strainatate. Acestea erau inselau pe cei care credeau ca pot rezolva necazurile din dragoste sau probleme de sanatate. La inceput, vrajitoarele cereau sume mici de bani, acestea crescand cu timpul.

CITESTE SI: Sefa Serviciului Gospodarire din Primaria SIBIU, retinuta de DNA. Descinderi la CINCI PRIMARII DIN ARDEAL. UPDATE

Membrii gruparii se foloseau si de santaj pentru a scoate mai multi bani de la persoanele credule.

Victimele erau racolate prin intermediul unor anunturi online sau telefonic, acestora fiindu-le promise rezolvarea tuturor problemelor de care sufereau.

CITESTE SI: Firma care detine mall-ul AFI COTROCENI din Bucuresti, trimisa in judecata pentru EVAZIUNE FISCALA

Prin aceasta metoda, reteaua a pacalit 30 de persoane naive, creand un prejudiciu de 200.000 de lei.

Sursa foto: vice