Ploile diluviene fac prapad in Europa

Germania, Austria si Cehia trebuie sa faca fata unei situatii extrem de grave cauzata de ploile diluviene cazute in ultimele zile in zona Europei Centrale. Patru persoane au murit, alte opt sunt date disparute, in timp ce alte cateva sute au trebuit sa fie evacuate din cauza inundatiilor si alunecarilor de teren masive.

Fluviul Dunarea a iesit din matca in landul Bavaria, zeci de orase din aceasta zona fiind puse sub alerta de inundatii. In plus, numeroase drumuri si cai ferate au fost blocate in Germania, Austria si Cehia, in zona Boemia din partea de vest a ultimei fiind decretata starea de urgenta.

Cehia se pare ca a fost cea mai afectata dintre cele trei state amintite, un spital fiind evacuat, opt statii de metrou, 23 de cai ferate si 100 de drumuri au fost inchise, iar programul scolar a fost suspendat in cateva orase, inclusiv in Praga, capitala Cehiei incepand sa semene cu Venetia. In Cehia a fost decretata starea de calamitate.

Nici in Austria situatia nu este mai buna, cateva sute de persoane fiind evacuate din zona Salzburgului si a Tirolului, in timp ce la Linz toata lumea este speriata de posibila revarsare a Dunarii.

sursa foto: realitatea.net