PLOILE pun stapanire pe ROMANIA! COD GALBEN in toata tara si PORTOCALIU in 12 JUDETE

Vin vijeliile in toata tara in perioada urmatoare. Meteorologii au emis, luni, un cod galben si unul portocaliu de ploi. Codul portocaliu este valabil pentru judetele Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea, Braila si Buzau si pentru zona de munte a judetelor Prahova, Dambovita, Arges, Valcea si Gorj. Aici ploile vor avea caracter torential si se vor cumula local 60…80 l/mp. Acesta este valabil de luni de la ora 15:00 pana marti la ora 12:00.

Pentru judetele din restul tarii a fost emis cod galben pe ploi valabil de luni de la 10:30 pana marti 20 septembrie. In intervalul mentionat, vor fi ploi cu caracter temporar in toata tara si se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi frecvent 20…25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp.

La inceputul perioadei avertizate, cu precadere in regiunile sudice si sud-estice, ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat de grindina. In a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile insemnate cantitativ se vor semnala in special in sud-vest.Meteorologii transmit ca temperaturile vor scadea semnificativ toata tara, iar marti si miercuri vremea va deveni rece pentru aceasta data in toata tara.

Sursa foto: realitatea