PLR vrea si un post de VICEPREMIER. LIVIU DRAGNEA se OPUNE

Solicitarile PLR cresc de la o zi la alta si vizeaza acum si un post de vicepremier in noul Guvern.  

LIVIU DRAGNEA a declarant insa, la Romania TV, ca noul Guvern, cu care VICTOR PONTA va merge in Parlament, ar trebui sa numere maximum doua posturi de VICEPREMIER si a aratat ca el nu este de acord ca unul dintre acestea sa revina PLR-ului, partidul lui CALIN POPESCU TARICEANU.

LIVIU DRAGNEA nu a precizat care va fi numarul exact de ministere al viitorului cabinet, spunand doar ca va fi “un Guvern restructurat, in care e posibil ca unele ministere delegate sa se comaseze in ministerul-mama”.

Intrebat daca PLR va primi si un post de vicepremier, Dragnea a rapuns: “Eu n-as fi de acord cu asta. Poate trebuie sa ne gandim ca numarul de patru vicepremieri a fost cam mare. Discutam acum de un guvern restructurat, poate e nevoie de unul sau doi vicepremieri. In sensul asta discutam in aceste zile”.

LIVIU DRAGNEA a sugerat ca el isi va pastra postul de VICEPREMIER. “Tot ce este posibil”, a spus Dragnea, intrebat daca ramane in functie.

Citeste si: Oamenii lui CALIN POPESCU TARICEANU au pretentii TOT MAI MARI la FUNCTII in noul Guvern desi nu au un partid

Nici presedintele UDMR, vicepremierul GABRIEL OPREA, nu este de accord ca PLR sa primeasca un post de vicepremier. Astfel, Oprea a spus ca e inadmisibil ca PLR si PC sa aiba doi vicepremieri, iar UNPR doar unul, potrivit unor surse din coalitie. In acest context, GABRIEL OPREA a propus ca Guvernul sa nu mai aiba patru vicepremieri, ca in prezent, ci doar unul singur si s-a autopropus pentru aceasta functie.

PSD nu a fost de acord cu aceasta varianta si desi a agreat, in principiu, sa nu mai fie patru VICEPREMIERI, doreste ca si principalul partid de guvernamant sa aiba un vicepremier, in persoana lui LIVIU DRAGNEA si sa fie cel mult doi VICEPREMIERI.

Intr-o discutie in coalitie, spun sursele citate, lui Gabriel Oprea i s-a spus ironic: “Daca vrei sef, pune-te prim-vicepremier”.

CALIN POPESCU TARICEANU a reactionat la declaratiile lui LIVIU DRAGNEA privind formula Guvernului Ponta 4, spunand ca pe el nu il preocupa “declaratiile spumoase” si ca functia de VICEPREMIER este mai mult de reprezentare.

“Functia de VICEPREMIER este mai degraba o functie de reprezentare, dupa cum stiti, VICEPRIM-MINISTRII nu au atributii in plus. Nu cred ca aceasta este problema cea mai importanta. Problema serioasa este pe ce directii va actiona Guvernul, care sunt principalele proiecte, deciziile importante pentru anii urmatori. Pe mine ma preocupa mai mult acest lucruri, decat cele spumoase, care inseamna portofolii, VICEPRIM-MINISTRU…”, a spus Tariceanu.

Intrebat daca PLR va cere un post de VICEPREMIER, Tariceanu a raspuns sec: “Nu va pot spune”.

Pe de alta parte, Tariceanu a precizat ca spera ca, pana la finalul acestei saptamani, sa incheie negocierile cu PSD pentru intrarea la guvernare.

“Pana la sfarsitul acestei saptamani vom finaliza. Ca liberali, putem sa ne gandim la ministere economice, dar nu numai pentru ca sunt si alte ministere in care se pot face politici liberale”, a spus acesta.

Totodata, Tariceanu a anuntat ca va avea in cursul zilei de joi o intalnire cu premierul VICTOR PONTA pentru a discuta prioritatile guvernamentale care stau la baza proiectului bugetului pe anul 2015.

Citeste si: Candidatii cu probleme ai lui TARICEANU pentru Guvernul PONTA IV sau USL 2.0

“Am astazi programata o discutie cu domnul prim-ministru, dar discutia nu este legata de negocierea portofoliilor sau a structurii Guvernului, ci doresc sa facem o discutie aplicata pe proiect de buget inainte de a veni la Parlament. (…) Mai sunt lucruri de pus la punct (referitor la viitoarea structura a Guvernului – n.r.). O sa vedem zilele urmatoare, dar prioritatea este bugetul (…), care sunt prioritatile pe care functioneaza bugetul. Nu putem sa avem 40 de prioritati, ca atunci inseamna ca nu avem niciuna’, a spus acesta, la Parlament.

Daca se alege varianta cu mai putini VICEPREMIERI, celelalte formatiuni care detin in prezent aceasta functie trebuie sa primeasca un minister suplimentar sau un minister marit printr-o comasare.

Daca totusi se ajunge ca PLR sa primeasca al patrulea portofoliu de VICEPREMIER, functia ar putea sa-i revina ministrului Culturii sau celui de la Economie ori Finante, daca PLR va primi vreunul din aceste ministere.

Sursa foto: ziuadecj.realitatea.net