PLUMB: Mesajul ministrului austriac referitor la alocatiile acordate copiilor romani, incorect juridic

Ministrul Muncii, ROVANA PLUMB, se arata dezamagita de reactia ministrul austriac de Externe, Sebastian Kurz, cu privire la scaderea alocatiilor copiilor romani din Austria pana la nivelul celor din Romania, desi parintii muncesc si platesc taxe conform legiilor statului austriac.

“Am luat act cu surprindere si dezamagire de mesajul exprimat de catre ministrul de externe austriac, cu privire la alocatiile acordate copiilor romani. Masurile despre care vorbeste ministrul Sebastian Kurz, si care sper sa fie doar un gand nefericit, sunt contrare principiilor fundamentale ale UE – principiul antidiscriminare si a celui privind libera circulatie a persoanelor”, afirma Rovana Plumb conform Agerpres.

CITESTE SI: MAE nu este de acord cu pozitia Ministrului Afacerilor Externe al AUSTRIEI pe tema asistentei sociale destinate ROMANILOR

Presedintele Consiliului Naţional al PSD considera “inacceptabil” mesaful oficialului de la Viena avand in vedere relatiile bilaterale dintre Romania si Austria si ii asiguira pe romani ca Guvernul va avea grija ca drepturilor lor de cetateni europeni sa fie resptectate intocmai.

“Totodata, consider acest mesaj ca fiind inacceptabil din punct de vedere al relatiilor bilateriale dintre Romania si Austria. Asigur cu toata responsabilitatea ca Guvernul Romaniei vegheaza la respectarea drepturilor cetatenilor romani ca si cetateni europeni si nu va accepta vreo forma de discriminare a acestora”, a mai spus ministrul Muncii, Rovana Plumb.

CITESTE SI: AUSTRIA: Ministrul de externe vrea ca ALOCATIA pentru COPII ROMANILOR din Tara Valsului sa fie mai mica 

Ministrul Kurz a afirmat ca alocatia in cuantum de 160 de Euro, pe care o plateste statul austriac pentru copii, ar trebui sa fie supusa scaderii pentru copii romani, pana la nivelul celei din Romania (dublata recent pana la 84 lei pentru copiii peste 2 ani, adica aproximativ 20 de Euro).

Sursa foto www.dcnews.ro