PLUMB: Nu imi este TEAMA ca unii colegi vor VOTA in cazul numirii lui MRU la sefia SIE

Presedintele interimar al PSD, ROVANA PLUMB, a declarat luni seara la postul B1 TV ca in sedinta Biroului Politic Permanent al PSD a fost transmis un mesaj de unitate si de continuare a guvernarii. Totodata, ROVANA PLUMB a subliniat ca PSD nu sustine nominalizarea lui MIHAI RAZVAN UNGUREANU la sefia SIE.

”Dimineata am avut Biroul Politic Permanent, o reuniune a liderilor, in care fiecare si-a spus opinia. Mesajul a fost de unitate, de solidaritate si de continuare a guvernarii. Cel mai important punct luat in discutie a fost cel legat de nominalizarea pentru pozitia de sef al SIE. Mesajul nostru este foarte clar, PSD nu sustine nominalizarea sefului SIE, din trei motive. Nu s-a lucrat intr-un mod transparent, nu a existat consultare cu niciun lider. Dupa alegerile prezidentiale s-a dat un semnal foarte clar din partea populatiei ca puterea nu trebuie sa apartina unui singur partid si ca trebuie sa fie un echilibru pentru a consolida democratia. Al treilea motiv este legat de faptul ca persoana domnului Mihai Razvan Ungureanu a fost perceputa ca un important lider politic care a continuat masurile de austeritate ale guvernarii PDL si s-a votat la motiunea de cenzura importiva continuarii guvernarii. Ne surprinde ca in 2012 liberalii au fost alaturi de noi. Eu cred ca in politica trebuie sa fii consecvent. Nu poti sa spui acum trei ani ca esti impotriva acestui guvern si astazi sa vii si sa te razgandesti”, a spus Rovana Plumb.

CITESTE SI: MRU: VOTUL oricarui PARLAMENTAR RESPONSABIL este IMPORTANT

”Ceea ce consideram ca prioritate zero este ca masurile bune luate de guvern, sustinut de actuala coalitie, trebuie sa continue. Coalitia nu are nicio problema. Tema nominalizarilor nu este una dintre cele discutate in coalitie. Domnul Gabriel Oprea a spus de fiecare data ca in ceea ce priveste strategia de scuritate a tarii este consecvent, lucru pe care l-a facut in continuare. Important este ca acesata coalitie, pe temele care ii intereseaza pe romani, este functionala si sprijina guvernul Ponta. Din punct de vedere politic exista o consecventa”, a mai spus presedintele interimar al PSD.

Referitor la votul care se va da marti in Parlament privind numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, Rovana Plumb a precizat ca nu se teme ca ar putea exista social-
democrati care sa voteze.

CITESTE SI: DRAGNEA, despre votul in cazul numirii lui MRU la sefia SIE: BOICOTUL e una din variante. Noi nu-l sustinem

”Tactica a fost obiectul unei consultari cu colegii din grupurile parlamentare care au spus in consens ca probabil nu vom participa la vot. Chiar daca unii au o voce putin mai ridicata, fiecare are dreptul la opinie. Am iesit cu propunerea sa nu votam. Este o chestie de tactica parlamentara. Important este mesajul pe care il transmitem, acela ca nu sustinem. Nu imi este teama ca unii colegi vor vota. Maine o sa mai fie o discutie sa vedem exact in functie de procedura. (La sedinta – n. r.) nu a cerut nimeni demisia domnului Zgonea. S-a discutat cat de important este sa nu votam aceasta nominalizare si cat de important este sa continuam guvernarea”, a mai spus Rovana Plumb.

Sursa foto www.agerpres.ro