PMB: 20 de CORTURI ANTICANICULA vor fi AMPLASATE in BUCURESTI

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat luni ca s-a inceput amplasarea in zone cu trafic intens din Capitala a 20 de corturi medicale anticanicula, care vor fi dotate cu aer conditionat, apa, personal medical, aparatura de specialitate si toalete ecologice, transmite Agerpres.

Cele 20 de corturi for fi amplasate in Piata Victoriei, Piata Romana — rond ASE si metrou, Piata Universitatii — Spital Coltea si Arhitectura, Piata Unirii — Magazin Unirea, Regina Maria si Piata 11 iunie, Piata Moghioros, Piata C.A. Rosetti, Piata Iancului (metrou), Dristor (metrou), Parcul Herastrau (intrarea Charles de Gaulle), Parcul Cismigiu, Parcul Carol, Piata Roma, Piata Muncii, Piata Crangasi, Magazin Bucur Obor si Gara de Nord.

CITESTE SI: GABRIEL OPREA: 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane si 7 elicoptere, pregatite de interventii pentru canicula. UPDATE

De asemenea, mai multe puncte de prim ajutor sunt amenajate la sediile DGASMB de pe strazile Foisorului si Salcetului, Cantinele sociale Grivita, Agricultori, Ferentari si Sfantul Constantin, Policlinica sociala Baba Novac, respectiv Santhe fito ceainarie, unde bucurestenii pot beneficia de apa si aer conditionat in intervalul orar 8,00—16,30.

Pentru persoanele varsnice, de peste 60 de ani, si a celor care nu se pot deplasa, DGASMB pune la dispozitie numarul de telefon 021.314.23.15, pana la ora 16,30, pentru situatiile in care acestia au nevoie de medicamente.

CITESTE SI: COD GALBEN de CANICULA: CALDURA pune stapanire pe ROMANIA

Cele 60 de cismele din Capitala, impreuna cu fantanile arteziene vor continua sa functioneze, ApaNova asigurand alimentarea cu apa potabila.

Premierul interimar Gabriel Oprea a declarat ca trebuie luate masuri speciale pentru combaterea caniculei: asigurarea asistentei medicale, distribuirea de apa potabila, evitarea actiunilor in aer liber, evitarea focului deschis.

Pentru zilele caniculare Oprea a precizat ca sunt pregatite de interventii 770 de ambulante, 300 de echipaje SMURD, 2 avioane si 7 elicoptere.

Sursa foto www.b365.ro