PMB: In timpul noptii se va actiona cu MATERIALE ANTIDERAPANTE pe toate strazile, daca conditiile meteo o impun

Primaria Capitalei a anuntat duminica printr-un comunicat de presa ca pe timpul noptii se va actiona in Bucuresti cu MATERIALE ANTIDERAPANTE pe toate arterele, cu prioritate pe rampe, pante si poduri, in cazul in care conditiile meteo o impugn.

Potrivit sursei citate, in prezent operatorii manuali curata zapada de pe trotuare, de la rigole si de la gurile de scurgere, astfel incat sa permita evacuarea apei, dupa ce pe parcursul noptii s-a intervenit cu 110 utilaje in toate sectoarele Capitalei.

Citeste si: PONTA: “Iarna nu-i ca vara! Suntem pregatiti, dar o sa mai NINGA”

In cadrul comandamentului de iarna de duminica dimineata de la sediul Primariei Capitalei, primarul general SORIN OPRESCU a explicat ca operatorii de salubritate au actionat prin imprastierea de material antiderapant pe principalele artere de circulatie si le-a cerut sa continue actiunile de combatere polei si in noaptea de duminica spre luni, in cazul in care temperaturile scad si se produce inghet.

In cursul noptii de sambata spre duminica, acolo unde situatia a impus-o, s-a actionat prin pluguire. La nivelul municipiului Bucuresti au lucrat peste 110 utilaje, dupa cum urmeaza: Sectorul 1 – 26 utilaje, Sectorul 2 – 14 utilaje, Sectorul 3 – 30 utilaje, Sectorul 4 – 15 utilaje, Sectorul 5 – 13 utilaje, Sectorul 6 – 12 utilaje.

Citeste si: PMB: 60 de UTILAJE de DESZAPEZIRE actioneaza in prezent in Capitala

“Dupa ora 24.00 au fost mentinute utilaje in punctele fixe, acestea actionand cu un tratament preventiv, in jurul orei 04.00, in zona rampelor, pasajelor si podurilor. Au fost constatate mai multe interventii ale operatorilor si ale echipajelor ISU in vederea indepartarii copacilor cazuti pe carosabil sau trotuare. La ora 07.00, arterele de circulatie se prezentau in stare buna, traficul auto desfasurandu-se in conditii de carosabil umed”, se mai spune in comunicat.

In ceea ce priveste avariile instalatiilor de semaforizare produse in cursul noptii trecute, acestea au fost in mare parte remediate (in proportie de 80 la suta), restul semafoarelor urmand a fi repuse in functiune in cursul zilei de astazi, mai spune sursa citata.

Sursa foto: gandul.info