PMB: Nu exista NICIUN PERICOL de intrerupere a CALDURII in Capitala

Primaria Capitalei a anuntat marti, dupa ce sindicalistii de la RADET au avertizat ca bucurestenii ar putea ramane fara CALDURA, ca in acest moment nu exista NICIUN PERICOL in acest sens, tinand cont si de faptul ca Guvernul ar putea aproba, miercuri, transferul de actiuni ELCEN la municipalitate.

“Ca urmare a conferintei de presa sustinute astazi (marti – n.r.) de Sindicatul Liber Independent RADET, Primaria Municipiului Bucuresti precizeaza ca toate problemele semnalate vor putea fi solutionate avand in vedere faptul ca in sedinta de Guvern de maine, 26 noiembrie, se va afla pe ordinea de zi proiectul de hotarare al Guvernului privind transferul pachetului de actiuni emise de Electrocentrale Bucuresti SA, din proprietatea privata a statului in proprietatea privata a Municipiului Bucuresti”, se arata intr-in comunicat al Primariei Capitalei remis marti presei.

Citeste si: AVERTISMENT de la sindicalistii RADET: Bucurestenii ar putea ramane FARA CALDURA

Primaria Capitalei mai afirma ca odata cu crearea sistemului integrat de productie, transport si distributie la nivelul Capitalei, prin unificarea SC Electrocentrale Bucuresti SA cu RADET Bucuresti, datoriile istorice ale RADET catre ELCEN se vor stinge prin cofuziune.

“Punerea in aplicare a memorandumului privind ‘Realizarea serviciilor publice de alimentare cu energie termica prin sistem de alimentare centralizata cu energie termica integrat( SACET) in Municipiul Bucuresti si Municipiul Constanta’, aprobat in sedinta Guvernului Romaniei in data de 27.03.2013 creeaza premisele modernizarii, reabilitarii si eficientizarii serviciului integrat in beneficiul si la un tarif suportabil pentru populatia Municipiului Bucuresti”, se mai arata in comunicat.

Primaria Capitalei mai precizeaza ca prin hotararea nr. 261 din 14 octombrie, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a solicitat Guvernului Romaniei emiterea actului normativ cu privire la transferul Societatii Electrocentrale Bucuresti SA.

Citeste si: MIRCEA RAICU: Bucurestenii vor avea APA CALDA si CALDURA doar pe perioada CAMPANIEI ELECTORALE

“Reamintim ca in momentul de fata municipalitatea mentine pretul actual pentru populatie subventionand in proportie de peste 50 la suta costul facturilor bucurestenilor pentru energia termica. In acest moment, consideram ca nu exista niciun pericol de intrerupere a furnizarii agentului termic, tinand cont si de faptul ca in cadrul sedintei de Guvern de maine (miercuri – n.r.) solicitarea municipalitatii va putea fi aprobata”, mai spun reprezentantii municipalitatii.

Precizarile Primariei Capitalei vin dupa ce sindicalistii RADET au avertizat ca bucurestenii ar putea ramane fara CALDURA in cazul in care Primaria Capitalei nu va plati subventia pentru gigacalorie, iar ELCEN, la care regia are datorii de peste trei miliarde de lei, va pune poprire de suta la suta pe conturile acesteia.

Sursa foto: adevarul.ro