PMB: Operatorii responsabili cu DESZAPEZIREA sunt in stare de ALARMA

Operatorii responsabili cu DESZAPEZIREA sunt in stare de ALARMA, avand in vedere precipitatiile din ultimele ore precum si prognozele emise de meteorologi care anunta ninsori in Bucuresti, au anuntat luni reprezentantii Primariei Capitalei. 

Astfel, operatorii care se ocupa de DESZAPEZIRE sunt pozitionati cu utilajele in 85 de puncte fixe, in apropierea rampelor, pantelor si podurilor, dar si in zonele unde riscul sa se formeze polei pe carosabil este ridicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul  noptii, 182 de utilaje au aplicat tratamente cu antiderapant pe  arterele principale, cu trafic RATB, dar si pe o parte din strazile laterale.

Citeste si: COD GALBEN de NINSORI, intensificari ale VANTULUI si POLEI

Totodata, zece utilaje au intervenit in zona Pietei Constitutiei pentru a asigura in bune conditii desfasurarea paradei organizate cu ocazia Zilei Romaniei.

Operatorii intervin in acest moment si prin actiuni de pluguire acolo unde s-a depus deja zapada pe carosabil, in sectoarele 3 si 5.

De asemenea, echipele de control ale Municipalitatii verifica zonele in care se impune  o noua trecere cu antiderapante astfel incat traficul in Capitala sa se desfasoare in conditii normale.

Citeste si: Atentie, VINE IARNA in tara si in Bucuresti! ANM a emis o avertizare meteo de NINSORI

Tot parcul de utilaje destinat interventiei pe programele de DESZAPEZIRE este pregatit cu 526 utilaje, 2.748 operatori si un stoc de materiale antiderapante de 21.836 tone. In functie de evolutia fenomenelor meteorologice, operatorii de DESZAPEZIRE vor interveni conform planului de DESZAPEZIRE si combaterea poleiului.