PMB: Procedurile referitoare la CATHEDRAL PLAZA se desfasoara in conformitate cu PREVEDERILE LEGALE

Procedurile referitoare la CATHEDRAL PLAZA se desfasoara in conformitate cu PREVEDERILE LEGALE, la acest moment existand mai multe proceduri judiciare in derulare, de finalitatea lor depinzand atat realizarea demolarii cladirii, cat si modalitatea efectiva in care aceasta se poate realiza, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de Primaria Capitalei.

Potrivit sursei citate, primarul general al Capitalei a solicitat proprietarului constructiei sa demareze procedurile legale in vederea desfiintarii constructiei inca din anul 2011, insa acest act a fost atacat in fata instantei de contencios administrativ de proprietarul constructiei SC Millenium Building Development SRL. “Judecata acestui dosar a fost suspendata pana la solutionarea irevocabila a dosarului avand ca obiect solicitarea SC Millenium Building Development SRL de obligare a primarului Municipiului Bucuresti sa emita actul administrativ final reprezentat de Autorizatia de Construire pentru intrarea in legalitate a constructiei «Cathedral Plaza». Acest din urma dosar se afla inca pe rolul Tribunalului Bucuresti, nefiind pronuntata o sentinta in cauza”, se spune in comunicat.

Citeste si: SORIN OPRESCU are o PLANGERE PENALA la DNA pentru constituire de GRUP INFRACTIONAL

Totodata, Primaria Capitalei mentioneaza ca pe rolul instantelor judecatoresti se afla un dosar avand ca obiect contestarea executarii silite a Sentintei nr. 2520/28.06.2012 pronuntata de Tribunalul Dambovita, precum si un dosar prin care s-a solicitat instantei sa lamureasca dispozitivul Sentinte nr. 2520/28.06.2012, nici unul dintre aceste dosare nefiind solutionat irevocabil pana la aceasta data, acestea fiind numai cateva dintre litigiile declansate in legatura cu imobilul CATHEDRAL PLAZA.

“Separat de aceste litigii, municipalitatea a realizat demersuri in vederea efectuarii unei expertize tehnice de specialitate, expertiza absolut necesara inainte de efectuarea oricarui demers efectiv privitor la demolarea imobilului. Subliniem ca demolarea unei cladiri precum si aducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti nu se pot face decat cu respectarea dispozitiilor legii. Faptul ca solutionarea acestor litigii se intinde pe o perioada mai lunga de timp nu este, in nici un caz, un aspect imputabil autoritatii publice ci tine efectiv de realizarea actului de justitie si de asigurarea respectarii drepturilor tuturor partilor implicate”, se mai spune comunicat.

Citeste si: Dezmembrarea CATHEDRAL PLAZA costa sapte milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de o firma germana

“Primarul general al Capitalei isi exprima inca o data dezaprobarea cu privire la tipul de comunicat de presa emis de Arhiepiscopia Catolica, caracterizat de prezentarea incompleta a situatiei de fapt si afirmatii nejustificate si denigratoare. Primarul general asigura ca soarta Cathedral Plaza va fi transata cu respectarea stricta a legii si a hotararilor instantelor judecatoresti”, se mai arata in text.