PMB: Spectacolele NOTTARA se vor desfasura cel mai probabil la Teatrul Elisabeta

Spectacolele Teatrului Nottara se vor desfasura cel mai probabil la Teatrul Elisabeta, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), Alexandru Ichim.

“In privinta situatiei aparute cu locatia de desfasurare a spectacolelor pentru Nottara: 99% — urmatoarele spectacole se vor desfasura in incinta Teatrului Elisabeta. Decizia finala va apartine managementului Teatrului Nottara, care trebuie sa evalueze locatia, sa vada daca aceasta corespunde standardelor pentru a-si desfasura stagiunea viitoare”, a spus Ichim.

El a mentionat ca PMB va aloca un buget special pentru plata chiriei. “Primaria Municipiului Bucuresti va aloca un buget special pentru aceasta activitate, pentru inchirierea locatiei”, a afirmat purtatorul de cuvant al PMB.

CITESTE SI: Teatrul NOTTARA a ramas iar fara sediu, dupa ce cladirea ArCuB a fost incadrata cu risc seismic de grad I

Ichim a amintit ca sediul ArCuB din strada Batistei oferit pentru spectacolele Nottara este, din pacate, necorespunzator.

“Acel imobil se pare ca este incadrat in clasa I de risc seismic. Directia de Investitii a Municipiului Bucuresti a cerut clarificari Ministerului Dezvoltarii. Exista intr-adevar un raport de expertiza, insa acela nu are si girul Ministerului Dezvoltarii. Oricare ar fi rezultatul acestui demers, cladirea ArCuB de pe strada Batistei nu mai reprezinta o solutie in momentul de fata pentru Teatrul Nottara, stagiunea viitoare se va desfasura in proportie de 99% in incinta Teatrului Elisabeta”, a adaugat Ichim.

Primaria Capitalei a anuntat vineri, printr-un comunicat de presa, ca reprezentantii Directiei Cultura a Municipiului Bucuresti au purtat discutii cu conducerea Teatrului Elisabeta, institutie privata, in vederea inchirierii acestei locatii. “Decizia finala apartine managementului Nottara, care trebuie sa evalueze daca locatia corespunde pentru desfasurarea spectacolelor”, releva sursa citata.

Edilul general interimar Razvan Sava a declarat, la randul sau, ca Primaria Capitalei asigura tot sprijinul conducerii Nottara.

“Primaria Capitalei a obtinut acordul proprietarilor Teatrului Elisabeta pentru a inchiria locatia pe care o detin. Managementul Nottara va decide daca acest spatiu se preteaza pentru desfasurarea spectacolelor si in cazul unei decizii favorabile conducerea Nottara va beneficia de intreg sprijinul primariei pentru inchirierea locatiei”, a afirmat Sava.

 Sursa foto: ziuaveche