PMP a depus PLANGERE PENALA impotriva lui CALIN POPESCU TARICEANU pentru ABUZ IN SERVICIU

Partidul Miscarea Populara (PMP) a depus o PLANGERE PENALA pe numele lui CALIN POPESCU TARICEANU pe care il acuza de ABUZ IN SERVICIU in cazul votului privind ridicarea imunitatii sentorului DAN SOVA.

”Dincolo de faptul ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, nu a respectat art. 76 (2) din Constitutie, («legile organice si hotararile privind regulamentele Camerelor se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti din fiecare Camera.»), privind cvorumul necesar in cazul Hotararilor Senatului referitoare la ridicarea imunitatii senatorilor, Calin Popescu Tariceanu nu a cerut conducerii Senatului sa publice in Monitorul Oficial Hotararea Senatului prin care a considerat ca nu se poate ridica imunitatea senatorului Dan Sova.”, se arata intr-un comunicat remis miercuri presei de PMP.

Citeste si: CALIN POPESCU TARICEANU, prima REACTIE la decizia CCR in cazul DAN SOVA

Potrivit PMP, decizia de miercuri a Curtii Constitutionale spune: “2. Senatul are obligatia de a redacta hotararea adoptata in sedinta Plenului din 25 martie 2014 prin care atesta rezultatul votului cu privire la cererea de incuviintare a arestarii senatorului Dan-Coman Sova, de a comunica hotararea autoritatilor publice competente si de a o publica in Monitorul Oficial al Romaniei. Decizia este definitiva si general obligatorie si se comunica Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, precum si Ministerului Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Senatului Romaniei”.

Citeste si: ALINA GORGHIU: CALIN POPESCU TARICEANU are OBLIGATIA sa PLECE de la CONDUCEREA SENATULUI

“Aceasta parte a deciziei da dreptate plangerii penale depuse de catre domnul Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, si il plaseaza pe Calin Popescu Tariceanu in situatia de incompatibilitate cu functia pe care o ocupa. Romania nu-si poate permite un presedinte de Senat care incalca Constitutia, lucru constatat de Curtea Constitutionala a Romaniei. Singura iesire, cat de cat onorabila din aceasta situatie, o reprezinta demisia imediata a presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu”, se mai arata in text.