PMP cere demisia directorului TVR 3 si a lui Stelian Tanase

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea politica pe care o reprezinta cere demisia directorului TVR3, dupa ce postul nu a mai difuzat un interviu cu presedintele Traian Basescu, precum si a directorului general interimar al TVR, Stelian Tanase.

Citeste si: Jurnalista Brindusa Armanca dezvaluie din culisele cenzurii de la TVR

”Observam ca cenzura intr-o institutie care trebuie sa functioneze impecabil pentru ca isi desfasoara activitatea din bani publici, din bani pe care fiecare cetatean ai Romaniei ii plateste ca sa-si desfasoare activitatea onest, nu face decat sa isi desfasoare activitatea actionand la comanda politica. Este un precedent extrem de grav cand un interviu cu seful statului sa fie cenzurat pe postul public de televiziune. cerem societatii civile, tuturor celor care sunt preocupati de situatia democratiei din Romania, sa nu lase nesanctionat acest abuz grosolan al celor care conduc astazi TVR-ul”, a afirmat Tomac.

”Cerem public demisia directorului TVR3, domnul Bucuroiu, si sa explice cine i-a ordonat sa cenzureze un interviu al presedintelui Romaniei, care a fost si promovat ca va fi difuzat pe TVR3, ieri seara”, a continuat el. 

Ce spune directorul TVR 3 despre interviul cu Traian Basescu

”Ii cerem de asemenea domnului Stelian Tanase, care este sef interimar la Societatea Romana de Televiziune sa ne explice public ce s-a intamplat de un interviu cu seful statului a fost scos in mod abuziv de pe postul de televiziune TVR3. Si de asemenea sa isi prezinte si domnul Stelian Tanase, cel care a fost informat de altfel de catre doamna Brandusa Armanca despre acest abuz, sa isi prezinte demisia chiar daca asteapta probabil sa fie reconfirmat in aceasta pozitie in luna iunie”, a mai spus Tomac.

Foto: Realitatea TV