PMP cere DEMISIA sefului Politiei Craiova

Presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP) Dolj, Gelu Visan, a solicitat, miercuri, demisia sefului Politiei Municipiului Craiova, comisar-sef Mauriciu Popa, pe motiv ca acesta ar fi incalcat drepturile cetatenilor cu prilejul vizitei la Craiova a premierul VICTOR PONTA, cand mai multe persoane ar fi fost ridicate de pe strada si duse la interogatoriu.

“Solicit public DEMISIA comandantului Politiei Craiova, comisarul-sef Mauriciu Popa, pentru incalcarea grava a drepturilor cetatenilor Craiovei. Consider inadmisible actiunile intreprinse ieri, 29 iulie 2014, de catre fortele de ordine de a ridica de pe strada mai multi cetateni pentru a fi dusi la interogatoriu, fara ca acestia sa se faca vinovati de ceva. Aceste abuzuri au fost facute cu ocazia vizitei la Craiova a presedintelui PSD, VICTOR PONTA”, a spus Visan, miercuri, intr-o conferinta de presa, potrivit evz.ro.

Citeste si: PONTA si-a lansat CANDIDATURA. Inundatiile si lupta anti Traian Basescu, argumentele liderului PSD

Visan a mai spus ca marti seara, in momentul in care se deplasa la un spectacol la Filarmonica “Oltenia” din Craiova, impreuna cu mai multi colegi de partid, a fost “insotit” de mai multe forte de ordine.

Citeste si: POLITIA lui PONTA actioneaza! Fani ai Craiovei ridicati FARA MOTIV din parc! VIDEO

 “Ieri, unele institutii ale statului si-au depasit atributiile mobilizand foarte multe forte de ordine si de securitate, unele fara atributii in acest sens, pentru o actiune de partid. Am fost la un spectacol la Filarmonica si, pentru prima data, ne-a fost asigurata protectia de peste 35 – numarati de mine – de ofiteri, subofiteri pe motiv ca s-ar fi lansat un zvon ca nu stiu ce avem noi, cei de la PMP, de gand. Mai mult decat atat, din momentul in care am inceput sa traversam si ne-am intersectat cu coloana oficiala, am fost pur si simplu insotiti. Deci cand mergem la un spectacol la Filarmonica, suntem insotiti de fortele de ordine. De ce? Cineva de proasta inspiratie ar fi spus ca cineva de la PMP, cu Visan in frunte, ar fi spus ca vor sa faca ceva. Intamplarea a facut ca un eveniment cultural la Filarmonica a avut loc in acelasi timp cu vizita domnului Ponta. Din acest motiv solicit comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj declansarea unei anchete asupra modului in care au actionat politistii in cursul zilei de ieri (marti-n.r.)”, a mai declarat Visan.

Sursa foto: oltenianews.ro