PMP critica DECIZIA lui IOHANNIS de a promulga legea privind ALEGERILE PARLAMENTARE

Partidul Miscarea Populara critica decizia presedintelui KLAUS IOHANNIS de a promulga legea privind alegerea Parlamentului, in conditiile in care prin acest act normativ pentru diaspora sunt prevazute doua mandate de senator si patru de deputat.

”Dupa PSD si PNL, si presedintele IOHANNIS isi demonstreaza dispretul pentru romanii din diaspora. Dupa blatul PSD-PNL privind Legea alegerii Senatului si a Camerei Deputatilor, ultima speranta era ca presedintele IOHANNIS sa nu promulge legea. Desarta speranta! Legea cu pricina a fost promulgata de presedinte exact in forma plecata de la Parlament, prin care celor 3,5 milioane de romani, o cincime din numarul alegatorilor, li se aloca doar 2 locuri de senatori si 4 de deputati, cat unui judet mai mare”, se arata intr-un comunicat al PMP.

PMP sustine ca legea promulgata este si neconstitutionala, ”pentru ca nu respecta vointa poporului roman exprimata la referendumul din 2009 “—Parlament unicameral si maximum 300 de parlamentari.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS a promulgat legea privind ALEGERILE PARLAMENTARE

”Niciun cuvant despre votul prin corespondenta, astfel incat este foarte probabil ca la viitoarele alegeri cetatenii romani din diaspora, cu drept de vot ca orice alt cetatean roman, sa indure umilintele si dispretul de la alegerile din noiembrie 2014. Despre drepturile cetatenilor romani din diaspora s-a scris mult, fara sa ajunga la urechile actualei clase politice”, se adauga in comunicatul citat.

CITESTE SI: IOHANNIS A PROMULGAT CODUL DE PROCEDURA FISCALA si AMNISTIA FISCALA

Potrivit PMP, seful statului ar fi trebuit sa atace legea la Curtea Constitutionala. ”Se pare ca atat PNL, PSD, dar si presedintele IOHANNIS si-au dat seama ce pericol mortal reprezinta votul diasporei in directia demolarii actualei clase politice, pentru inlocuirea ei cu o alta, responsabila si necorupta, de aceea au facut tot ce trebuia pentru a-i rapi dreptul la vot. Iar KLAUS IOHANNIS, in loc sa conteste legea la CCR, o promulga, ca parte a blatului PSD-PNL”, se mai arata in comunicatul PMP.

 Sursa foto gandul