PMP nu a decis pe cine va sustine in turul doi. Elena Udrea: Nu vom negocia nimic

Liderul PMP, Elena Udrea, a declarat luni seara, dupa sedinta PMP, ca nu s-a luat inca o decizie cu privire la candidatul pe care partidul il va sustine in turul doi al alegerilor prezidentiale, afirmand ca electoratul nu se poate negocia, din respect pentru alegatori.

“Nu vom negocia nimic, nu am intrat in competitie pentru a negocia ceva in turul doi. Ne vom construi pentru 2016. PMP merge mai departe. Electoratul nu este unul de buzunar. Din respect pentru cei care m-au votat nu cred ca un electorat se poate negocia. Vom stabili in perioada urmatoare”, a afirmat Elena Udrea.

Intrebata daca s-a vorbit despre eventuale demisii, Elena Udrea a raspuns: “Nu s-a vorbit despre demisii. PMP prin statut are congres anul viitor la inceputul anului, acum partidul a luat act ca a facut fata celei mai grele campanii. Nu ne-am batut doar cu partidele din spatele contrcandidatilor, ci cu structuri oculte”.

Citeste si: CRISTIAN PREDA ii cere DEMISIA ELENEI UDREA si indeamna PMP sa il sustina pe IOHANNIS

Intrebata de jurnalisti ce i-a spus presedintele Traian Basescu dupa rezultatele obtinute de partid la alegerile prezidentiale, Udrea a raspuns: “Am vorbit cu domnul presedinte si sigur se putea si mai bine, insa si domnia sa avand in vedere conditiile in care ne-am luptat apreciaza ca fiind onorabil acest rezultat. Am candidat cu o structura politica noua, care nu putea evident sa faca fata celor doua mari blocuri politice”.

In legatura cu situatia lui Cristian Preda, Udrea s-a aratat deranjata de caracterul acestuia, afirmand ca nu l-a bagat in seama in ultima perioada.

“Pe domnul Preda nu l-am bagat in seama in ultimul timp. Le-am cerut sa astepte colegilor care au cerut sa fie dat afara. In politica este foarte important caracterul, despre oameni precum domnul Preda nu am ce sa spun”, a adaugat liderul PMP.

Ea a facut referire si la ziua de nastere a presedintelui. Inrtebata de presa ce ii va face cadou, ea a raspuns: “Am fi vrut sa-i facem o surpiza placuta sa-i facem un cadou la aceste alegeri, insa o sa-i facem peste doi ani”.