SUTE DE PERSOANE s-au strans la MARSUL organizat de PMP pentru a marca DOI ANI de la SUSPENDAREA lui BASESCU. UPDATE

Partidul Miscarea Populara (PMP) a anuntat ca va organiza, duminica, la DOI ANI de la SUSPENDAREA presedintelui TRAIAN BASESCU, un MARS “de sustinere a statului de drept”, participantii urmand sa plece din fata Salii Palatului catre Piata Victoriei, si sa se opreasca in fata sediului Guvernului.

UPDATE 12.23: Participantii la mars se indreapta, de la Sala Palatului catre Piata Victoriei, in frunte cu liderii formatiunii, acestia purtand un banner pe care scrie “Ponta – demisia”.

In fruntea marsului se afla presedintele PMP, ELENA UDREA, alaturi de alti lideri ai formatiunii, intre care Ruxandra Dragomir, Gelu Visan.

Participantii la mars, veniti din mai multe judete, scandeaza mesaje precum: “Jos Ponta”, “Mai bine basisti decat santajisti” si poarta steaguri cu sigla partidului si pancarte cu inscriptii precum: ” Traian Basescu – garantia independentei justitiei”, “Ponta suparat pe plagiat a dat lovitura de stat”, “PMP alaturi de presedintele Traian Basescu”.

UPDATE 11.35: “Incercam prin acest MARS sa atragem atentia tuturor romanilor ca ce s-a intamplat acum doi ani se poate intampla oricand si am avut dovada acestui fapt atunci cand, in decembrie, in Parlamentul Riomaniei, s-a votat in favoarea celor care au problem cu legea, am avut aceasta ocazie saptamanile trecute cnd din nou PSD si PNL au votat in Parlament o declaratie prin care se cerea demisia de onoare a presedintelui Romaniei pentru fapte pe care nu le savarsise si stim ca oricand procesul acesta de intarire a institutiilor statului poate sa fie intors si ne putem trezi ca din noiembrie incolo, dupa alegerile prezidentiale, Romania sa fie ce era in vremea lui Adrian Nastase si Ion Iliescu, adica o tara in care Justitia functiona la control politic, o tara cu institutii slabe, unde politrucii numiti in fruntea lor faceau ce li se spunea de la Palatul Victoria sau de la Palatul Cotroceni, unde romanii nu aveau voie si nu putea sa afle si punctele de vedere ale Opozitiei si numai cele care conveneau puterii” a spus inaintea inceperii marsului Elena Udrea, presedintele PMP.

Udrea a mai aratat ca Traian Basescu lasa in urma lui, la sfarsitul mandatului de presedinte, o Justitie puternica, independenta de controlul politic si institutii ale statului care functioneaza legal, fara sa primeasca ordine de la politicieni.

“Am vrea, in acelasi timp, ca acest mars sa arate si determinarea PMP de a fi partidul politic care isi asuma sa continue drumul pe care a pornit Romania, drumul pe care este asezata in acest moment tara noastra, prin efortul presedintelui Traian Basescu, si nu numai, prin efortul tuturor celor de buna credinta din aceasta tara care, in vara lui 2012, au sustinut fortele democratice. Drumul acesta este, de asemenea, sprijinit de catre institutiile care in 2012 nu s-au lasat calcate in picioare si au intors lovitura de stat data cu ajutorul Parlamentului si, de asemenea, este o buna ocazie sa multumim partenerilor externi care s-au implicat atunci pentru ca democratia sa nu fie anulata in aceasta tara. Este un mars la care am invitat pe toti cei care sunt de acord cu noi ca avem nevoie sa luptam mai departe pentru ca tara aceasta sa ramana o democaratie solida, occidental si sa nu trebuiasca sa plecam cu totii din decembrie incolo din Romania, ci dimpotriva, sa ne bucuram ca traim intr-o tara care are standarde democratice la nivelul Europei occidentale”, a mai declarat Udrea.

Udrea a mai aratat ca in viziunea PMP unitatea dreptei in ceea ce priveste alegerile prezidentiale inseamna ca in turul al doilea sa fie sustinut cel mai bun candidat.

“Din punctul nostru de vedere, o unitate a dreptei in perspectiva prezidentialelor inseamna sa sustinem in turul doi cu totii pe cel mai bun candidat. Evident ca noi dorim ca cel mai bun candidat sa fie candidatul PMP. Astfel, candidatul PMP este deja anuntat, este domnul Cristian Diaconescu, dar unitatea dreptei reala si nu doar vorbe cu care sa amagim electoratul inseamna sa sustinem pe cel mai bun dintre candidatii dreptei in turul doi cu totii si noi suntem gata sa facem acest lucru. Din pacate, constatam ca sub pretextul acesta al unitatii dreptei se incearca un proiect prin care unii sunt dispusi sa treaca peste ceea ce s-a intamplat in 2012 si, eu nu zic ca trebuie sa fim revansarzi, dar in acelasi timp nici nu trebuie sa uitam ca cei care azi se pretind lideri ai dreptei, cei care se pretind adeversari ai PSD-ului, ai lui Victor Ponta, reprezentant al baronilor, sunt cei care erau brat la brat cu Victor Ponta pana in ianuarie 2014 deci macar atat, macar respect pentru oamenii care au stat in strada, pentru valorile democratiei si un moment in care cei care au participat la lovitura de stat din 2012 sa-si ceara scuze romanilor, electoratului de dreapta cred ca este important”, a declarat presedintele PMP.

Udrea a mai afirmat ca PMP va sustine in turul al doilea candidatul PNL la alegerile prezidentiale doar daca acesta se va dezice de actiunile partidului din ultimii ani care insemnat un atac la Statul de Drept si la Justitie.

“Daca isi va asuma ca niciodata nu va mai angaja partidul si nici nu se va mai angaja personal intr-un demers impotriva Justitiei si Democratiei si daca se va dezice, personal si in numele Partidului National Liberal, de ceea ce s-a intamplat de-a lungul timpului, nu numai in 2012, ci si in 2007, ci si din 2012 incoace, in actiunea USL impotriva Statului de Drept si impotriva Justitiei. Deci daca se va dezice de tot ceea ce s-a intamplat, de toate actiunile la care a participat PNL si care au insemnat atac la Statul de Drept si la Justitie, atunci este un candidat care merita sa fie sustinut”, a declarat Udrea.

UPDATE 11.16: Sute de persoane s-au strans in fata Salii Palatului pentru a participa la mitingul organizat de PMP la doi ani de la suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Citeste si: UDREA: Daca Antonescu ajunge in turul doi la prezidentiale, pentru votul nostru sa se DEZICA de Ponta

“Duminica, 6 iulie, Partidul Miscarea Populara iese in strada pentru statul de drept. La exact doi ani de la SUSPENDAREA presedintelui Romaniei, PMP organizeaza un MARS de sustinere a statului de drept in Romania si a valorilor care il definesc. Participantii vor pleca la ora 11.00 din fata Salii Palatului, din Bucuresti, catre Piata Victoriei, si se vor opri in fata sediului Guvernului Romaniei. MARSUL pentru sustinerea statului de drept este una din actiunile prin care PMP a dorit sa marcheze, in prima saptamana a lunii iulie, DOI ANI de la actiunea de forta a PSD si PNL contra statului de drept din Romania”, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de PMP.

Citeste si: ELENA UDREA s-a apucat de GIMNASTICA AEROBICA. FOTO in articol

PMP ii invita pe “romanii care au respins, in acele zile, abuzurile fostei USL, sa se alature MARSULUI initiat de Miscarea Populara”.

“Este nevoie ca oamenii de buna-credinta sa nu uite ce s-a intamplat in urma cu 2 ANI si sa constientizeze ca pericolul pentru democratie nu a trecut”, afirma PMP.

Sursa foto: stiripesurse.ro