PMP: PSD si PNL sunt impotriva introducerii VOTULUI prin CORESPONDENTA

Partidul Miscarea Populara (PMP) acuza PNL si PSD ca se impotrivesc schimbarii legii care ar permite romanilor din afara granitelor sa voteze “in conditii decente”.

“Partidul National Liberal (PNL) si Partidul Social Democrat (PSD) mimeaza preocuparea fata de introducerea votului prin corespondenta. In realitate, ambele partide sunt impotriva schimbarii legii care ar putea permite celor patru milioane de romani de peste hotare sa poata vota in conditii decente, asa cum voteaza cetatenii altor state ale Uniunii Europene (UE)”, se arata intr-un comunicat al PMP remis luni Agerpres.

CITESTE SI: REGISTRUL ELECTORAL a fost EXTINS; ROMANII DIN DIASPORA vor putea VOTA MULT MAI USOR 

Sursa citata reaminteste ca in decembrie 2014 social democratii si liberalii au respins LEGEA VOTULUI prin CORESPONDENTA, iar initiativele legislative ale presedintelui PMP, EUGEN TOMAC, pe aceasta tema nu au fost inca luate in discutie.

“In data de 4 martie a acestui an, domnul deputat Eugen Tomac, presedintele Partidului Miscarea Populara, a depus in Parlament din nou legea votului prin corespondenta si legea votului electronic, ambele initiative fiind de sase luni in Comisia comuna a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative privind legile electorale, a propunerilor legislative privind modificarea Legii partidelor politice si a Legii privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale. Din luna martie si pana in prezent, Comisia creata special pentru modificarea legislatiei in ceea ce priveste organizarea alegerilor nu a organizat nici macar o dezbatere pe marginea celor doua initiative si nici nu a comunicat vreun punct de vedere oficial fata de acest demers”, se mai arata in comunicatul PMP.

CITESTE SI: GABRIELA FIREA: Avem suficient timp, la toamna, pentru VOTUL prin CORESPONDENTA 

Potrivit PMP, social-democratii si liberalii doresc “tergiversarea acestui proiect de lege care este in beneficiul romanilor, dar nu si al acestor partide vechi si rigide”.

“Intre dreptul tuturor cetatenilor romani de a-si alege prin vot conducatorii si interesele meschine ale celor doua partide, PNL si PSD, s-a optat pentru interesele de partid. Credem ca romanii din diaspora vor intelege si trata cum se cuvine aceasta optiune”, se precizeaza in comunicatul citat.

Sursa foto: gandul