PMP va solicita la Camera Deputatilor ANCHETA PARLAMENTARA pe tema MANUALELOR scolare

Presedintele PMP, ELENA UDREA, a declarat, luni, ca formatiunea sa va solicita, marti, la Camera Deputatilor, infiintarea unei comisii parlamentare de ANCHETA care sa stabileasca motivele pentru care MANUALELE scolare pentru clasa intai si a doua nu au fost inca tiparite.

Udrea a spus, luni, intr-o declaratie de presa, ca cere ACL sa sprijine acest demers.

Intrebata daca PMP va sustine motiunea simpla pe Educatie anuntata de ACL, Udrea a raspuns: “Vom sustine o motiune simpla pe Educatie si in acelasi timp cerem ANCHETA PARLAMENTARA pentru a se vedea din ce motiv nu au fost tiparite la timp abecedarele, MANUALELE pentru copii de clasa intai si a doua”.

Citeste si: ACL depune marti motiunea simpla pe Educatie, prin care se cere demisia ministrului Remus Pricopie

“Avem, desigur, solicitarea catre cei din ACL sa sustina cererea nostra de a initia o comisie de ANCHETA PARLAMENARA pentru a vedea de ce a aparut atat de tarziu licitatia pentru tiparirea MANUALELOR”, a adaugat Udrea.

Ea l-a criticat, totodata, pe premierul VICTOR PONTA pentru declaratiile facute luni, cu ocazia deschiderii anului scolar. “Ziua de azi a fost marcata de tristete pentru ca cei care au mers in clasa intai si a doua nu au avut parte de MANUALE pentru prima data dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. (…) Iar Victor Ponta ne-a oferit un moment socant, care arata aroganta prim-ministrului. Aflam azi ca nu au nevoie copiii de abecedar, ci avem o tara in care copiii au toti smartphone-uri si stau pe internet si se informeaza de acolo”, a spus Udrea, citata de Mediafax.

Citeste si: Incepe noul an scolar 2014-2015. Elevii de clasa I vor invata dupa fise, elevii de clasa a II-a dupa manualele vechi

Ea a spus ca VICTOR PONTA confunda copiii Romaniei cu proprii copiii si isi imagineaza ca toti copiii din aceasta tara au posibilitatile pe care le au “copiii lui, copiii baronilor lui locali si in general copiii politicienilor”.

Anul scolar 2014-2015 a inceput luni fara MANUALE noi pentru clasele I si a II-a si fara schimbari la examenele nationale si admiterea in liceu, dar cu un regulament ce integreaza reguli de conduita in unitatile de invatamant, un contract educational cu parintii si obligatii pentru profesori si elevi.

Sursa foto: antena3.ro