PNL – 140 de ANI: Seniorul MIRCEA IONESCU QUINTUS, la ora CONFESIUNILOR

Partidul National Liberal (PNL) va implini in aceasta saptamana 140 de ani de la infiintare. Mai precis in data de 24 mai. O saptamana liberala, care se deschide miercuri cu un concert aniversar la Opera Romana, al carui invitat de onoare este presedintele KLAUS IOHANNIS. La eveniment vor participa 950 de persoane, membri PNL, dar si importanti oameni de cultura, jurnalisti, formatori de opinie, conducatori ai unor institutii din mediul socio-economic.

Presedintele de onoare al primului partid politic din Romania, seniorul MIRCEA IONESCU QUINTUS, a acordat un interviu pentru postul Radio Romania Actualitati (RRA) pe care vi-l redam in continuare:

RRA: La multi ani la 140 de ani de la infiintarea PNL, primul partid politic din Romania. La 98 de ani, sunteti presedinte de onoare al partidului si liberal de 80 de ani?

MIRCEA IONESCU QUINTUS: De 80 de ani sunt in partidul acesta. Viata mea in acesti 80 de ani s-a confundat cu viata partidului nostru, incat facem o sarbatorire comuna.

RRA: Cum a contribuit Partidul Liberal sau mai degraba spiritul liberal la modernizarea statului roman in perioada interbelica?

MIRCEA IONESCU QUINTUS:  Uneori, istoria partidului nostru s-a confundat cu istoria tarii. Si astazi, cand Romania trece prin momente de grea cumpana, urmasii Bratienilor sunt gata sa-si indeplineasca din nou indatoririle si sa-si asume raspunderea unei bune si cinstite guvernari. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

CITESTE SI: PNL aniverseaza 140 de ani de la INFIINTARE cu o serie de evenimente. IOHANNIS, invitat SPECIAL

RRA: La distanta de 140 de ani de al infiintarea partidului, cat de modern este Partidul National Liberal astazi si cum poate contribui la integrarea completa a democratiei in Romania?

MIRCEA IONESCU QUINTUS:  Noi, atat cat am putut, ni l-am insusit pe domnul presedinte Iohannis, l-am propus unic candidat, ne-am zbatut si, impreuna cu majoritatea poporului roman, l-am trimis in fruntea tarii, tara care are azi atata nevoie de un conducator hotarat, corect si bun roman.

RRA: Credeti ca este liberalismul un model pentru tinerii din ziua de astazi?

MIRCEA IONESCU QUINTUS:  Din cate stiu eu, si stiu ca-s foarte, foarte multi tineri in ultima vreme si mai ales in ultimele sase luni, de cand s-a produs schimbarea aceea in alegerea presedintelui, foarte, foarte multi tineri se inscriu in Partidul National Liberal, ceea ce inseamna ca impartasesc valorile morale, politice si sociale ale partidului nostru. Si asta mai inseamna, cum am zis eu la un moment dat despre partidul nostru, batranul si mereu tanarul nostru partid. Ne intinerim si intreaga forta politica a partidului nostru se asaza pe niste oameni care sunt in jurul varstei de 50 de ani.

RRA: Asa cum intineriti si dumneavoastra…

MIRCEA IONESCU QUINTUS:  Eu sunt o exceptie care intareste regula.

Sursa foto: pnl.ro